Karadut şurubu nasıl yapılır? Karadut şurubu tarifi, yapılışı, hazırlanışı
Özellikle Çanakkale, Balıkesir taraflarında sıklıkla tüketilen karadut şurubu tarifi, evde de hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, evde karadut şurubu nasıl yapılır? Sıcak yaz aylarında afiyetle içip ferahlayacağınız karadut şurubu tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
12 Ağustos 2022 , Cuma 12:57
Karadutun tam mevsimi gelmişken taze karadutla hazırlayabileceğiniz karadut şurubu tarifi, küçükten büyüğe herkesin seveceği bir lezzet. Peki, evde karadut şurubu nasıl yapılır? Her yudumunda ayrı tat alacağınız ev yapımı karadut şurubu tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
Haberin Devamı
KARADUT ŞURUBU TARİFİ
Karadut şurubu malzemeler
- 1 kg taze karadut
- 1,5 su bardağı şeker (tercihe göre azaltıp çoğaltılabilir)
- 2 litre su
- Yarım limon suyu
KARADUT ŞURUBU YAPILIŞI
- Karadutları ezmeden dikkatlice yıkayarak tencereye alın.
- Üzerine şekeri ilave edin. 1.5-2 lt kadar su ilave edip karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısık ateşe alın ve 15- 20 dakika kadar kaynatın.
- Ara ara nazikçe karıştırın.
- Sürenin sonunda limon suyunu ilave edin, 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
- Ocaktan aldıktan sonra biraz soğuması için bekleyin ve ince bir elekten geçirin.
- Bu aşamada spatula ile bastırarak posasını daha rahat çıkartabilirsiniz.
- Karadut şurubunu buzdolabında bekletip soğuk olarak servis edin.
BUNLARI DA OKUYUN
- Vahe Kılıçarslan’a çifte şok! 4.5 yıl hapis istemi ve 5 milyon TL tazminat
- Defne Samyeli dekolteli elbisesiyle göz kamaştırdı
- Haluk Levent sevenlerini korkuttu! Ünlü şarkıcı hastaneye kaldırıldı, işte son durumu...
- Survivor Adem Kılıççı, Dominik öncesi ailesiyle vedalaştı
- Karnı burnunda yeni poz: Neslihan Atagül anne olmak için gün sayıyor!