Karnabahar kısırı nasıl yapılır? Karnabahar kısır tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Hem diyet hem de lezzetli öğünler yemek isteyenler için karnabahar kısırı tarifi oldukça şahane bir tarif olacak. Peki, karnabahar kısırı nasıl yapılır? 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği ve tadına doyamayacağı karnabahar kısırı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
09 Haziran 2022 , Perşembe 12:11
Yapması normal kısıra göre biraz daha uğraştırıcı olsa da lezzetine doyamayacağınız karnabahar kısırı tarifi, herkesin çok seveceği bir tarif. Peki, karnabahar kısırı nasıl yapılır? Görüntüsüyle ayrı lezzetiyle ayrı iştahları kabartan karnabahar kısırı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
KARNABAHAR KISIRI TARİFİ
Karnabahar kısırı malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy salatalık
- 2 adet domates
- Bir avuç maydanoz
- 3-4 adet kornişon salatalık turşu
- 2 dal yeşil soğan
- 1 tatlı kaşığı tuzsuz salça
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber (istediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz)
KARNABAHAR KISIRI YAPILIŞI
- Karnabahar koparılarak fazla sapları kesilir.
- Robota konulup, robottan bulgur gibi olana kadar geçirilir.
- Tavaya zeytinyağı alınarak doğranan soğanlar bir iki dakika çevrilir.
- Üzerine karnabaharlar eklenir ve beş dakika kadar sotelenir.
- Ardından salça eklenerek iyice karıştırılır.
- Baharatlarda eklenerek tekrar karıştırılıp altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
- Diğer tarafta doğranan salatalık, domates, turşu, yeşil biber ve maydanoz doğranarak üzerine ilave edilir.
- Tekrar karıştırılarak servis edilir.
BUNLARI DA OKUYUN