Kaşık dökmesi nasıl yapılır? Kaşık dökmesi tarifi, yapılışı, malzemeler
Kahvaltıların vazgeçilmezi kaşık dökmesi tarifi, evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz ve ister peynirli ister sade isterseniz de maydanozlu hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, kaşık dökmesi nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği kaşık dökmesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
02 Ekim 2022 , Pazar 11:48
Krep, pankek, akıtma gibi tariflere oldukça benzeyen kaşık dökmesi tarifi, lezzetine doyum olmayan şahane bir tarif. İşte, kaşık dökmesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
KAŞIK DÖKMESİ TARİFİ
Kaşık dökmesi malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 tutam maydanoz
- 1 kase beyaz peynir
- 1 tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
KAŞIK DÖKMESİ YAPILIŞI
- Yumurtaları karıştırma kabına alıp, yoğurdu ekleyin ve karıştırın.
- Sıvı yağ, tuz, peynir ve maydanoz ekleyip tekrar karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu da ilave edin.
- Akışkan pancake hamuru kıvamında bir hamur elde edene kadar karıştırın.
- Tavayı ısıtıp, çok az sıvı yağ koyun, kaşık yardımıyla hazırladığınız hamurdan parçalar alıp tavaya yerleştirin.
- Kısık ateşte arkalı önlü kızartın ve sıcak servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Başak Dizer ve Kıvanç Tatlıtuğ, Toscana pozlarıyla hayran bıraktı
- Fahriye Evcen ve oğulları tekne keyfi yaptı! Pozlarına beğeni yağdı
- Dünyaca ünlü ismin konserinde Zeynep Bastık sürprizi! Türkçe ve Fransızca düet yaptılar
- Dünyanın en zengin 10 insanı (2024)
- Hadise yeni aşkıyla poz verdi! Eski eşinin hamlesi şaşkına çevirdi