YemekKavun dolması nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kavun dolması tarifi, yapılışı, malzemeler

Kavun dolması nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kavun dolması tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Kavun dolması nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kavun dolması tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin popüler yarışması Gelinim Mutfakta programında Haftanın son günü gelinler finale yakışan bir lezzet olan kavun dolması tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette kavun dolması tarifi araştırmaya başladı bile. Peki, kavun dolması nasıl yapılır? Enfes sunumu ve şahane lezzetiyle kavun dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen kavun dolması tarifi, şık sunum ve enfes lezzetiyle kendine hayran bırakıyor. Peki, kavun dolması nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kavun dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KAVUN DOLMASI TARİFİ

Kavun dolması malzemeler

  • 1 adet kavun
  • 100 gr dana kıyma
  • 100 gr kuzu kıyma
  • 1 fincan pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı soyulmuş iç badem
  • 1 yemek kaşığı kabuksuz çam fıstığı
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 10 dal maydanoz
  • 10 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber

KAVUN DOLMASI YAPILIŞI

  • Pirinç yıkanarak 5 dakika kadar haşlanır.
  • 2 yemek kaşığı tereyağında ince kıyılmış soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Kıyma, ince doğranmış maydanoz, dereotu ve diğer baharatlar, badem içi ve fıstık içi ilave edilir.
  • 5-7 dakika kavrulduktan sonra iç hazırdır.
  • Kavun sapının olduğu yerden kapak şeklinde kesilip çekirdekleri temizlenir ve içi bir miktar oyulur.
  • Hazırlamış olduğumuz iç kavunlara doldurulur.
  • 180°C fırında 15-20 dakika kavunları pişirilir.
  • Kavunun içerisinden ayırmış olduğumuz kavunun içi ve suyu, 2 dal maydanoz ve 2 yemek kaşığı tereyağı ile iyice kavrulur.
  • Dolmaların yanına sos olarak servis edilir.