YemekKeledoş nasıl yapılır? 1 Kasım 2023 MasterChef Keledoş tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler

Keledoş nasıl yapılır? 1 Kasım 2023 MasterChef Keledoş tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler

Paylaş
Keledoş nasıl yapılır? 1 Kasım 2023 MasterChef Keledoş tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler

TV8'in sevilen yarışması MasterChef All Star'da yarışmacılar bugün Anadolu mutfağı lezzetlerini yapıyor. Listede yer alan keledoş tarifi ise hem merak ediliyor hem de araştırılıyor. Van yöresine ait olan keledoş tarifi, enfes bir yemek. Peki keledoş nasıl yapılır? Tabak tabak yemeden sofradan kalkamayacağınız keledoş tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Birçok malzemenin bir araya gelmesiyle yapılan keledoş tarifi, enfes lezzetli. Peki, keledoş nasıl yapılır? 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği keledoş tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KELEDOŞ TARİFİ

Keledoş malzemeler

  • 200-250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 demet pazı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

KELEDOŞ YAPILIŞI

  • Yeşil mercimek ile buğdayı bir tencerede haşlayın.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ile tencerede kavurun.
  • Soğanlar kavrulunca içine eti ekleyin ve 10 dakika daha kavurun.
  • Ardından içine haşlanmış mercimek, buğday, nohut ve pazıları ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar suyla 40 dakika kadar pişirin.
  • Yemeği tencereden aldıktan sonra içine süzme yoğurt ile sarımsak ekleyip iyice karıştırın.
  • Son olarak pul biberi yağda kızdırıp yemeğin üzerine gezdirin.