Kiraz reçeli tarifi ve yapılışı: Kiraz reçeli nasıl yapılır?
Kahvaltıların vazgeçilmezi olan kiraz reçeli tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, kiraz reçeli nasıl yapılır? Kaç dakikada pişer? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kiraz reçeli tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
01 Eylül 2021 , Çarşamba 13:20
Şifa deposu olarak bilinen kiraz meyvesi kiraz reçeli tarifi ile sofralarınızı taçlandırıyor. Kiraz sevenler "kiraz reçeli nasıl yapılır?" merak ediyor. Tadını çok seveceğiniz kiraz reçeli tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
Haberin Devamı
KİRAZ REÇELİ TARİFİ
Kiraz reçeli malzemeler
- 1,5 kilo kiraz
- 1 kg toz şeker
- 1 adet limon suyu
Kiraz reçeli yapılışı
1.5 kilo kirazın çekirdeklerini çıkarıp saplarını ayıklayın. 1 kilo şekeri ilave edin.
Kapağını kapatıp 1 gece bekletin. Tencereyi ocağa alıp orta ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca hafifçe karıştırın. Köpüklenmesini engellemek için fındık büyüklüğünde tereyağı ilave edin.
Son olarak yarım limonun suyunu ilave edip ocağın altını kapatın. Soğuyunca kavanoza aktarıp kapağını kapatarak muhafaza edin.
BUNLARI DA OKUYUN
- Nevra Serezli'den yıllar sonra bir itiraf geldi! 'Oğlumu görmek istemedim, hemşire beni payladı'
- Mina Demirtaş kimdir? Mina Demirtaş kaç yaşında, hangi dizide oynuyor, sevgilisi var mı? Mina Demirtaş'ın boyu kaç, kaç kilo?
- Uzak Şehir'in Alya'sından eğlenceli kareler! Gelin ayakkabısına isim yazdı
- Zehra Güneş tarzıyla büyüledi! Mini elbisesiyle göz kamaştırdı
- Ahmet Kural'ın rol alacağı dizinin afişi olay olmuştu! İlk kez konuştu