Kiraz reçeli tarifi ve yapılışı: Kiraz reçeli nasıl yapılır?
Kahvaltıların vazgeçilmezi olan kiraz reçeli tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, kiraz reçeli nasıl yapılır? Kaç dakikada pişer? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kiraz reçeli tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
01 Eylül 2021 , Çarşamba 13:20
Şifa deposu olarak bilinen kiraz meyvesi kiraz reçeli tarifi ile sofralarınızı taçlandırıyor. Kiraz sevenler "kiraz reçeli nasıl yapılır?" merak ediyor. Tadını çok seveceğiniz kiraz reçeli tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
Haberin Devamı
KİRAZ REÇELİ TARİFİ
Kiraz reçeli malzemeler
- 1,5 kilo kiraz
- 1 kg toz şeker
- 1 adet limon suyu
Kiraz reçeli yapılışı
1.5 kilo kirazın çekirdeklerini çıkarıp saplarını ayıklayın. 1 kilo şekeri ilave edin.
Kapağını kapatıp 1 gece bekletin. Tencereyi ocağa alıp orta ateşte şeker tamamen eriyinceye kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca hafifçe karıştırın. Köpüklenmesini engellemek için fındık büyüklüğünde tereyağı ilave edin.
Son olarak yarım limonun suyunu ilave edip ocağın altını kapatın. Soğuyunca kavanoza aktarıp kapağını kapatarak muhafaza edin.
BUNLARI DA OKUYUN
- Justin Bieber müzik listesine girdi! Eşi sıralamadan rahatsız oldu
- Arka Sokaklar dizisi bu kez FETÖ'yü mercek altına aldı
- İnci Taneleri'nden Annem Ankara'ya hoş geldin mesajı
- Mauro Icardi güzel şarkıcıyla bir araya geldi, Wanda Nara çılgına döndü
- Hazal Kaya'dan yeni taşınma haberi: Yine ev değiştiriyoruz!