YemekKirli kana düşman, mideye dost! 500 milyon kişi ekmek yerine yiyor

Kirli kana düşman, mideye dost! 500 milyon kişi ekmek yerine yiyor

Paylaş
Kirli kana düşman, mideye dost! 500 milyon kişi ekmek yerine yiyor

Halk arasında manyok çubuğunun kanı temizlediği, doğurganlığı artırdığı, cilt için çok faydalı olduğu ve enerji verdiği söyleniyor. Üstelik bu çubuğun adına çeşitli festivaller bile düzenleniyor. Kirli kana düşman, mideye dost! 500 milyon kişi ekmek yerine yiyor

Esilay Kaya - Posta.com.tr / Özel günlerde ise halkın vazgeçilmezi haline gelmiş. Ayrıca manyok sebzesini Türkiye'de yetiştirmeyi deneyen insanlar, verimli sonuçlar aldığını çeşitli paylaşımlarla destekliyor. İçerisinde bol C vitamini barındıran manyok, manganez sayesinde vücudunuzdaki zararlı maddelerin atılımını sağlayabilir. Zarar verici etkenleri vücuttan uzaklaştıran sebze, bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı daha dirençli bir bünyeye sahip olmanıza da yardımcı olabiliyor. Cilt bakımı için tercih edilen manyok kökü, zeytinyağı ile birleştirildiğinde ölü deriyi temizleyerek cildin daha aydınlık ve canlı görünmesine katkı sağlayabilir. İçerisindeki C vitamini ve kolajen yükü sayesinde zararlı ışınlara karşı bir kalkan oluşturur. Bu sayede kırışıklıklardan uzak bir hayat sürmenizi kolaylaştırır.

Haberin Devamı

Genellikle pek çok yemeğin yanında beyaz ekmek veya farklı ekmek çeşitlerini tüketiyoruz. Ancak pek çok uzman, beyaz ekmeğin vücudumuz için zararlı etkiler verdiğini hatırlatır. Tüm yemeklerin yanında ekmek gibi tüketilen manyok kökü ise bu tür zararlı problemlere neden olmuyor. Beyaz ekmek, kan şekeri üzerinde çeşitli olumsuzluklara yol açarken, manyok sebzesi ise dengeli nişasta oranı sayesinde şekerinize daha az etki edebilir. Püre halindeki manyok sebzesini, palmiye yapraklarına sarıp 45 dakika pişirdiklerini anlatan Edzimbi, işlemin sonunda servise hazır hale geldiğini dile getirdi. Kamerunlular için çok değerli olan manyok sebzesi, bütün pazarlarda, marketlerde, hatta mahalle aralarında bile satılıyor. Kamerunlular'a göre özellikle kırmızı et, tavuk ve balık gibi besinlerin yanında vazgeçilmez yiyeceklerden biriymiş.

Haberin Devamı