Kışlık acı sos nasıl yapılır? Kışlık acı sos tarifi, yapılışı, malzemeler
Yaz ayının sonuna yaklaşırken birçok kişi mutfakta kışlık hazırlıklarına başladı. Kışlık konserve hazırlarken en çok tercih edilenlerden birisi de kışlık acı sos tarifi. Peki, kışlık acı sos nasıl yapılır? İster kahvaltıda isterseniz de akşam yemeklerinde kullana bileceğiniz ve oldukça lezzetli olan kışlık acı sos tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
11 Ağustos 2022 , Perşembe 11:46
İster yemeklere sos olarak kullanacağınız isterseniz de sade olarak servis edebileceğiniz kışlık acı sos tarifi, evde bolca hazırlayıp kavanozlarda uzun süre muhafaza edebileceğiniz bir tarif. Peki, Kışlık acı sos nasıl yapılır? Tadını çok seveceğiniz kışlık acı sos tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası ve gerekli malzemeler...
Haberin Devamı
KIŞLIK ACI SOS TARİFİ
Kışlık acı sos malzemeler
- 2 kilo bursa domatesi
- Yarım kilo kırmızı kapya biber
- 100 gram acı süs biberi
- 150 gram tatlı kıl biber
- 15 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 büyük çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağından bir parmak fazla elma sirkesi (üzüm de olabilir)
KIŞLIK ACI SOS YAPILIŞI
- Önce domateslerin kabuklarını soyup robotta çekin ve kaynaması için ocağa alın.
- Yaklaşık 30-40 dakika kaynatın.
- Kırmızı biberleri temizleyip robotta çekin.
- Yeşil biberleri ve sarımsakları da robotta çekin.
- Maydanozları ince ince doğrayın.
- Domatesleri kaynadıktan sonra biberleri, sarımsakları, tuzu, zeytinyağını ve sirkeyi üzerine döküp karıştırın.
- Suyunu çekene kadar yaklaşık 25-30 dakika daha kaynatın.
- Ocaktan almadan önce maydanozları da ilave edip tekrar karıştırın.
- Sıcak sıcak kavanozlara boşaltıp ağızlarını temiz kapaklarla sıkıca kapatın.
- Ters çevirip, bir gün bekletip serin bir yerde muhafaza edin.
BUNLARI DA OKUYUN