Köri sosu nasıl yapılır? Evde köri sosu tarifi, yapılışı, hazırlanışı
Patates, makarna veya et yemekleri gibi tariflerle lezzetlendirebileceğiniz köri sosu, son zamanların en popüler soslarından biri haline geldi. Peki, evde köri sosu nasıl yapılır? Köri sosu tarifi, yapılışı, hazırlanışı, malzemeler ve püf noktası...
05 Ekim 2021 , Salı 17:17
Soğan, sarımsak, kırmızıbiber, kişniş ve zeytinyağıyla yapılan köri sosu, genellikle tavuk yemeklerinin içinde, balık ve makarnada kullanılıyor. Peki, köri sosu nasıl yapılır? Köri sosu tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...
Haberin Devamı
KÖRİ SOSU TARİFİ
Köri sosu malzemeler
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 tane kırmızıbiber
- 1 demet kişniş
- Zeytinyağı
KÖRİ SOSU YAPILIŞI
Sarımsak ve soğanları soyup, doğrayın. Ardından kırmızı biberleri ve kişnişi ince ince doğrayın. Doğradığınız malzemeleri harlı ateşte zeytinyağı ile 20 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Tabağın zeminine 1 çay kaşığı kişniş, 2 çay kaşığı zerdeçal ve pişirdiğiniz sostan koyun. Üzerine dövülmüş badem ekleyerek servis edin.
BUNLARI DA OKUYUN
- Icardi'ye eşinden büyük darbe! Wanda Nara, canlı yayında rapçiyle öpüştü
- Eski sevgilisi hayatını kabusa çevirmişti! Mutlu Kaya'nın 'Başardım' paylaşımı duygulandırdı
- Peyk grubunun solisti İrfan Alış hayatını kaybetti
- MasterChef'in yeni bölümünde sürprizler bitmiyor: Yarışmacılar şaştı kaldı
- Başörtü takıp video çekti! Fiyatını duyan kulaklarına inanamadı