Köri sosu nasıl yapılır? Evde köri sosu tarifi, yapılışı, hazırlanışı
Patates, makarna veya et yemekleri gibi tariflerle lezzetlendirebileceğiniz köri sosu, son zamanların en popüler soslarından biri haline geldi. Peki, evde köri sosu nasıl yapılır? Köri sosu tarifi, yapılışı, hazırlanışı, malzemeler ve püf noktası...
05 Ekim 2021 , Salı 17:17
Soğan, sarımsak, kırmızıbiber, kişniş ve zeytinyağıyla yapılan köri sosu, genellikle tavuk yemeklerinin içinde, balık ve makarnada kullanılıyor. Peki, köri sosu nasıl yapılır? Köri sosu tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...
Haberin Devamı
KÖRİ SOSU TARİFİ
Köri sosu malzemeler
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 tane kırmızıbiber
- 1 demet kişniş
- Zeytinyağı
KÖRİ SOSU YAPILIŞI
Sarımsak ve soğanları soyup, doğrayın. Ardından kırmızı biberleri ve kişnişi ince ince doğrayın. Doğradığınız malzemeleri harlı ateşte zeytinyağı ile 20 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Tabağın zeminine 1 çay kaşığı kişniş, 2 çay kaşığı zerdeçal ve pişirdiğiniz sostan koyun. Üzerine dövülmüş badem ekleyerek servis edin.
BUNLARI DA OKUYUN
- Masterchef'te potaya giren isim belli oldu! Semih ve Onur arasındaki gerilim dinmiyor
- Sibil Çetinkaya'dan romantik paylaşım! 'Esas oğlanımı buldum'
- Kubilay Aka paylaştı! Hafsanur Sancaktutan'a davetsiz misafir
- Tuğçe Tayfur'un evliliğinde kriz! 'Hine hamileyken aldatıldım'
- Burcu Özberk ekranlara dönmeye hazırlanıyor!