YemekKöstebek pasta tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel köstebek pasta nasıl yapılır?

Köstebek pasta tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel köstebek pasta nasıl yapılır?

Paylaş
Köstebek pasta tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel köstebek pasta nasıl yapılır?

Görüntüsüyle iştahları kabartan köstebek pasta tarifi, lezzetiyle de hafızalara kazınıyor. Peki, köstebek pasta nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız köstebek pasta tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyfinize lezzet katacak köstebek pasta tarifi, evde yapabileceğiniz enfes lezzetlerden birisi. Peki, köstebek pasta nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve yedikçe yedirten köstebek pasta tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KÖSTEBEK PASTA TARİFİ

Köstebek pasta malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sütKÖ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya

Kreması için:

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 paket toz krema
  • 2,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı damla çikolata

İçi için;

  • 4 adet muz

KÖSTEBEK PASTA YAPILIŞI

  • Tüm malzemelerinizi dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.
  • Yumurtaların beyazları ile sarılarını ayırın.
  • Şekerin yarısını yumurta sarılarına, diğer yarısını da yumurta beyazlarına ekleyin.
  • Beyazları iyice köpürene kadar, sarıları ise şeker eriyene kadar iyice çırpın. Sarıların içine sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu eleyerek malzemelere ekleyip mikserle iyice çırpın.
  • Yumurta beyazlarından elde ettiğiniz köpüğü de hamurunuza ekleyip bir spatula yardımıyla hafif hafif karıştırın ve homojenleşmesini sağlayın.
  • Kelepçeli kek kalıbınızın tabanını yağlı kağıt ile kaplayıp kek karışımını kalıba boşaltın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
  • Çıkarıp soğumaya bırakın. Bu esnada kremanızı hazırlayın.
  • Krem şanti, toz krema ve sütü mikserle çırpın.
  • Damla çikolataları ekleyip karıştırın. Muzlarınızı da uzunlamasına dilimleyin.
  • Soğuyan kekinizin ortasını kaşıkla oyarak bir havuz elde edin.
  • Muzları bu havuza yerleştirip üzerine kremayı kubbe gibi olacak şekilde doldurun.
  • Kekin içinden çıkan parçaları robotta çekip kremanın üzerine dökün.

PÜF NOKTALARI

Köstebek pastayı tek bir parça yerine porsiyonluk bir şekilde de hazırlayabilirsiniz. Kek hamurunu hazırladıktan sonra büyükçe bir dikdörtgen tepsiye dökerseniz, hem alt tabanı daha ince olacaktır, hem de daha fazla porsiyon çıkacaktır. Yuvarlak yuvarlak kesmek için geniş ağızlı bir bardak ya da yuvarlak kesme kalıbı kullanabilirsiniz. Böylece servis için ayrıca uğraşmanıza gerek kalmaz. 

SERVİS ÖNERİSİ

  • 2 paket krem şanti, 1,5 su bardağı soğuk süt ve 2 adet muz köstebek pastanın iç dolgusu için kullanılıyor.
  • Üstüne krem şanti sıktığınız kekleri un haline getirdiğiniz kek kırıntıları ile kaplayın ve soğuması için tekrar buzdolabına kaldırın.
  • Bu şekilde yaklaşık 30 dakika dolapta beklettikten sonra servis edin.