Kremalı poğaça tarifi ve yapılışı: Kremalı poğaça nasıl yapılır? Kaç dakikada pişer?
Kolay hazırlanmasıyla yapanı, lezzetiyle yiyenin gönlünü fetheden kremalı poğaça tarifi enfes bir lezzet. Farklı poğaça tarifi arayanlar kremalı poğaça nasıl yapılır merak ediyor. Her lokmasında ayrı bir lezzet bulacağınız kremalı poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...
Pratik poğaça tarifi arayanlar için kremalı poğaça tarifi çok iyi bir alternatif. Sevdiklerinize hazırlamak için kremalı poğaça tarifi arıyor ya da kremalı poğaça nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kremalı poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...
KREMALI POĞAÇA TARİFİ
Kremalı poğaça malzemeleri
- 3 su bardağı un
- 1 paket krema(200 ml)
- 1 adet yumurta beyazı(sarısı üzerlerine sürülecek)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı çörek otu
Kremalı poğaça yapılışı
Bir kabın içerisinde, yumurta beyazı ile birlikte tuzu çırpın. Sıvı yağ, krema ve kabartma tozunuzu da bu kaba ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Unu azar azar ilave ederek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurda mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Poğaçaların üzerlerine çok hafif bastırın. Yumurta sarısını fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün ve çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.