YemekKuru dolma nasıl yapılır? MasterChef 23 Ekim 2024 kuru dolma tarifi, yapılışı, malzemeler

Kuru dolma nasıl yapılır? MasterChef 23 Ekim 2024 kuru dolma tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Kuru dolma nasıl yapılır? MasterChef 23 Ekim 2024 kuru dolma tarifi, yapılışı, malzemeler

Ekranların sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de bu akşam yarışmacılar bugün pirinç yemekleri yapıyor. Pirinç ile yapılan ve sevilen bir lezzet olan kuru dolma tarifi, MasterChef masasını lezzetlendiren müthiş bir tarif. Peki, kuru dolma nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kuru dolma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

7'den 70'e herkesin severek yiyeceği kuru dolma tarifi, MasterChef yarışmasında bu akşam yarışmacılar tarafından yapılıyor. Peki, kuru dolma nasıl yapılır? Birçok yemeğin yanında lezzetle yiyeceğiniz kuru dolma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KURU DOLMA TARİFİ

Kuru dolma malzemeler

  • 12 adet dolmalık kuru patlıcan
  • 12 det dolmalık kuru biber
  • 12 adet dolmalık kuru kabak
  • 12 adet asma yaprak
  • 200 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı yenibahar
  • 1,5 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su

KURU DOLMA YAPILIŞI

  • Soğanları ince ince kıyıp zeytinyağında 7-8 dakika kavurun.
  • Bir kaseye kıyma, soğan, pirinç, rendelenmiş sarımsak, nar ekşisi, tüm baharatlar ve zeytinyağını ekleyip güzelce yoğurun.
  • Patlıcanları, kuru kabağı hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Yaprakları sıcak suda 5 dakika kadar haşlayın ve birkaç kez suyunu değiştirerek tuzunu giderin.
  • Kuru biberleri de soğuk suda 10 dakika bekletin.
  • Geniş bir tencerenin tabanına birkaç yaprak dizin. Kalan yaprakların içine birer tatlı kaşığına yakın iç harcından koyup sarın. Sarmaları tencerenin dibine çok sıkı olmayacak şekilde dizin.
  • Kabak, patlıcan ve biberleri, yarısından biraz fazla harçla doldurup ağızlarını büzerek tencereye dizin.
  • Üzerine tabak koyun. Dolmaları hafif aşacak kadar sıcak su ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 40-45 dakika pişirin.
  • Limon suyunu ekleyip 10-15 dakika daha pişirdikten sonra suyunu süzün. Geniş ve yuvarlak bir servis kabını tencerenin üzerine kapatıp ters çevirin ve servis edin.