Kuru meyveli kek tarifi ve yapılışı: Kuru meyveli kek nasıl yapılır? Kaç dakikada pişer?
Kuru meyve ile kekin buluşmasıyla ortaya çıkan lezzete bayılacaksınız. Kuru meyve sevenler kuru meyveli kek nasıl yapılır merak ediyor. Peki, kuru meyveli kek tarifi kaç dakikada pişer? Tadını çok seveceğiniz hem de sağlıklı kuru meyveli kek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...
Hem görüntüsü hem de lezzetiyle severek yiyeceğini kuru meyveli kek tarifi enfes bir lezzet. Sevdiklerinize hazırlamak için kuru meyveli kek tarifi arıyor ya da kuru meyveli kek nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Kuru meyveli kek tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
Kuru meyveli kek tarifi
Kuru meyveli kek malzemeleri
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı kuru meyve
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- Kuru meyveleri bulamak için 1 çorba kaşığı un
Kuru meyveli kek yapılışı
Meyve kurularını sıcak su dolu bir kap içerisinde 15-20 dakika bekletip suyunu süzün. Temiz bir bez üzerinde kurumaya bırakın. Kuruyunca 1 çorba kaşığı unla iyice karıştırın. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Yoğurt ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin. Kuru meyveleride koyup karıştırın. Katı yağ ile yağlanmış kek kalıbına ya da borcama boşaltıp meyvelerin eşit yayılmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yarım saat kadar pişirin. Süre sonunda kürdan testi yapın. Hamur kürdana yapışmıyorsa pişmiş demektir.