YemekKuzu kol sarma nasıl yapılır? Kuzu kol sarma tarifi, yapılışı, malzemeler

Kuzu kol sarma nasıl yapılır? Kuzu kol sarma tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Kuzu kol sarma nasıl yapılır? Kuzu kol sarma tarifi, yapılışı, malzemeler

Et yemeği sevenler için enfes bir lezzet olan kuzu kol sarma tarifi, misafirler için de hazırlayabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, kuzu kol sarma nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kuzu kol sarma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Akşam yemeklerinize lezzet katacak kuzu kol sarma tarifi enfes bir lezzet. Yedikçe yedirten kuzu kol sarma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KUZU KOL SARMA TARİFİ

Kuzu kol sarma malzemeler

  • 1 adet (1400 gr) kuzu kol
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı çekilmiş ekmek içi
  • Yarım bağ maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çorba kaşığı kekik
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Biber
  • Tuz

KUZU KOL SARMA YAPILIŞI

  • Maydanozları ince ince doğrayın.
  • Mutfak robotunda ekmeği çekin ve sarımsakları döverek ezin.
  • Daha sonra ekmek içini, sarımsağı, maydanozu ve kekiği karıştırın.
  • Kuzu kolunun kemiklerini çıkartın ve fazla yağını temizleyin.
  • Kuzu kolun iç kısmına tuz, biber ve biber salçası sürün.
  • Üzerine salça be baharatların hepsini sürün.
  • Kuzu kolunu silindir şeklinde sarın ve kasap ipi veya mutfak ipi ile sıkıca sarıp bağlayın.
  • Kuzu kol sarmayı az miktarda sıvı yağ ile yağladıktan sonra tepsiye yerleştirip 200 dereceye ayarlanmış fırına atın.
  • Pişmesine 15 dakika kala tepsiye 1 su bardağı su ekleyin.
  • Böylece tepsinin yanması engellenmiş olur.
  • Pişen kuzu kolu dilimleyip servis edebilirsiniz.