YemekLazanya nasıl yapılır, malzemeleri nedir? En pratik ve lezzetli lazanya tarifi, yapılışı - Evde lazanya yapmanın püf noktaları

Lazanya nasıl yapılır, malzemeleri nedir? En pratik ve lezzetli lazanya tarifi, yapılışı - Evde lazanya yapmanın püf noktaları

Paylaş
Lazanya nasıl yapılır, malzemeleri nedir? En pratik ve lezzetli lazanya tarifi, yapılışı - Evde lazanya yapmanın püf noktaları

İtalyan mutfağının en bilindik ve en sevilen yemeği lazanya, bu akşam MasterChef Türkiye programında yapılıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette lazanya tarifi araştırıyor. Peki, lazanya nasıl yapılır? Evde en kolay ve lezzetli lazanya yapmak isteyenler için lazanya tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hem doyurucu hem de lezzetli yemek arayanlar için oldukça iyi bir alternatif olan lazanya tarifi, İtalyan mutfağının en bilindik lezzetlerinden birisi. Peki, lazanya nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız lazanya tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

LAZANYA TARİFİ

Lazanya malzemeler

  • 9 yaprak lazanya
  • 1 soğan
  • 400 gr kıyma
  • 3 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 sivri biber
  • 2 kereviz sapı
  • 2 havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı su
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için

  • 4 - 5 su bardağı süt
  • 60 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • Tuz
  • Rendelenmiş muskat

LAZANYA YAPILIŞI

  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun.
  • Sarımsağı ince doğrayıp soğanla karıştırın.
  • Kıymayı ekleyip yüksek ateşte 10 dakika pişirin. Salça ekleyin.
  • Havuçların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kıymaya ekleyin.
  • Kereviz saplarını ve biberleri 1 cm kalınlığında doğrayarak ilave edin.
  • Domatesin 2 tanesini rendeleyip su ile birlikte kıyma karışımına ekleyerek orta ateşte pişirin.
  • Küp şeklinde doğranmış domatesi ve baharatları ekleyip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Beşamel sos için, tereyağını eritin. Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun.
  • Karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyin.
  • Tuz ve rendelenmiş muskatı ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Fırın kabının tabanına az miktarda beşamel sos yayın.
  • Üzerine yan yana üç lazanya dizin.
  • Üzerine beşamel sosun 1/3’ünü yayın ve kıymalı harcın yarısını yayın.
  • Kaşar peynirinden bir miktar serpiştirip üzerine lazanya dizin.
  • Aynı işlemi tekrarlayın.
  • En üste beşamel sos döküp kaşar peyniri serpiştirdikten sonra 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

LAZANYA YAPMANIN PÜF NOKTALARI

  • Kaşar peyniri yerine mozerella peynirini rendeleyerek kullanabilirsiniz.
  • Beşamel sosunuz koyu olduysa su ya da süt ile açarak tüketebilirsiniz.