YemekLevrek buğulama nasıl yapılır? 27 Temmuz 2021 MasterChef Levrek buğulama tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Levrek buğulama nasıl yapılır? 27 Temmuz 2021 MasterChef Levrek buğulama tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Levrek buğulama nasıl yapılır? 27 Temmuz 2021 MasterChef Levrek buğulama tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

TV8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de yarışmacılar 2. turu geçmek için levrek buğulama yaptılar. Ekran başındaki izleyiciler ise "levrek buğulama nasıl yapılır?" merak ediyor. Balığın en sevilen hali levrek buğulama tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Balığın yemek gibi pişirebileceğiniz en güzel tarif levrek buğulama tarifi. Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız levrek buğulama nasıl yapılır? Levrek buğulama tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

LEVREK BUĞULAMA TARİFİ

Levrek buğulama malzemeler

  • 2 adet levrek
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Servis için:

  • 1 adet limon
  • 6-7 dal roka

Levrek buğulama yapılışı

Kuru soğanı yarım halka şeklinde ince ince doğrayın. Sarımsakları da aynı şekilde ince ince doğrayın. Balıkları bir miktar zeytinyağıyla yağlayın ve üstlerine her iki tarafını da gelecek şekilde tuz ve karabiber serpin. Doğranan soğan ve sarımsakları balıkların karnına doldurun ve balıkları ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin. Defne yapraklarını da balıkların karnına yerleştirin. Patates, havuç ve domatesleri dilim dilim doğrayın, fırın kabına aldığınız balıkların üstüne serpiştirin. Üstlerine bir miktar daha zeytinyağı gezdirin ve sebzeleri tuzlayın. Fırın kabının üstünü hiç hava almayacak şekilde pişirme kağıdı ile güzelce kaplayın. Pişirme kağıdının kenarlarını fırın kabına güzelce bastırın ki hava almasın. Fırın kabınızı önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişirme süresinin sonunda kabı fırından alın ve üstündeki pişirme kağıdını dikkatlice kaldırın. Balıklar güzelce pişmiş ve lezzetli sularını salmış olacaklar. Balıkları bir servis tabağına alın, patates, havuç ve domatesleri tabağın kenarına yerleştirin. Dilimlenmiş limon ve roka yapraklarıyla da süsleyerek servis edin.

Haberin Devamı