Limoni kek nasıl yapılır? Limoni kek tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası
Misafirlerinizin tarifini sormadan duramayacağı limoni kek tarifi, evde yapabileceğiniz şahane aromalı bir lezzet. Peki, limoni kek nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız limoni kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası ve gerekli malzemeler...
Çay ve kahve keyfinize lezzet katacak limoni kek tarifi, evde yapabileceğiniz aromalı şahane bir lezzet. Peki, limoni kek nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve yedikçe yedirten limoni kek tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası ve hazırlanışı...
LİMONİ KEK TARİFİ
Limoni kek malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 adet limon
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
LİMONİ KEK YAPILIŞI
Derin bir kaseye yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ilave edip birkaç dakika çırpın.
Süt, sıvı yağı ve 4 yemek kaşığı limon suyunu da ekleyip karıştırmaya devam edin.
Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ekleyip çırpın.
En son rendelenmiş limon kabuğunu da ilave edip karıştırın. Kekinizin hamuru cıvık olursa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.
Kek hamurunuzu önceden yağladığınız fırın kabınıza dökün ve eşit bir şekilde yayın.
Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Üzeri kızaran kekin içini de kürdanla kontrol edin ve pişmişse fırından çıkarın.