YemekLimonlu cheesecake nasıl yapılır? Limonlu cheesecake tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Limonlu cheesecake nasıl yapılır? Limonlu cheesecake tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Limonlu cheesecake nasıl yapılır? Limonlu cheesecake tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çay ve kahvelerin vazgeçilmezi olan limonlu cheesecake tarifi, yaparken de zevk alacağınız enfes bir tarif. Peki, limonlu cheesecake nasıl yapılır? Görüntüsüyle iştahları açan, lezzetiyle ise hafızalara kazınan limonlu cheesecake tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hem tatlı hem de mayhoş lezzetiyle tadına doyamayacağınız limonlu cheesecake tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, limonlu cheesecake nasıl yapılır? Tam kıvamında çatlamadan ya da bölünmeden yapabileceğiniz limonlu cheesecake tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

LİMONLU CHEESECAKE TARİFİ

Limonlu cheesecake malzemeler

Tabanı için;

  • 200 gram yulaflı bisküvi
  • 90 gram tereyağı

Kreması için;

  • 600 gram labne peynir
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1.adet şekerli limon kabuğu rendesi

Sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 limonun suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (İsteğe bağlı)

LİMONLU CHEESECAKE YAPILIŞI

  • Öncelikle tabanı için 200 gram yulaflı bisküviyi rondodan çekin ve erimiş tereyağı ile buluşturun.
  • Kelepçeli kalıba yağlı kağıt yerleştirip, harcı dökün ve iyice bastırıp düzleyin.
  • Kalıp buzdolabında soğumaya bırakılırken kremayı hazırlayın.
  • Kaba krem peynirleri alın ve üzerine kremayı, şekeri ekleyip karıştırın.
  • Püf noktası : limon tadı ve aroması artması için limon kabuğu rendesini şekerle ovun ve bunu da kaba alın.
  • Yumurtaları tek tek atıp, çırpın ki iyice homojen bir kıvam olsun ve kabarsın.
  • Hazırlanan kremayı harcın üzerine döküp, iyice sallayın ve vurun ki havası çıksın.
  • Harcı 160 derece fırında 45 dakika pişirin.
  • Fırına ısıya dayanıklı sıcak su kabı koymayı unutmayın.
  • Böylece kek buhar lezzetinde pişer ve çatlama olmaz.
  • Bu sırada sosa geçin.
  • Tencereye yağ hariç tüm malzemeleri alıp çırpın ve ocağın altını açın.
  • Kısık ateşte kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
  • Kalıptaki harç fırında piştikten sonra bir yarım saat fırın kapağı açık olarak bekleyecek.
  • Soğuyan harca sıcak sos dökülür ve ılıyınca buzdolabına kaldırılır, 1 gece bekletilir.
  • Ertesi gün kalıptan çıkarılarak üçgen dilimlerle servis edilir.