Lokumlu kurabiye tarifi ve yapılışı: Lokumlu kurabiye nasıl yapılır? Kaç dakikada pişer?
Türk mutfağının gelenekselleşmiş lezzetlerinden biri olan lokumlu kurabiye tarifi favori lezzetiniz olacak. Lokum düşkünleri lokumlu kurabiye nasıl yapılır merak ediyor. Peki, kaç dakikada pişer? Her lokmasında ayrı bir lezzet bulacağınız lokumlu kurabiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, malzemeler ve püf noktası...
Tadını çok seveceğiniz lokumlu kurabiye tarifi hemen hemen herkes tarafından beğenilen bir lezzet. Sevdiklerinize hazırlamak için lokumlu kurabiye tarifi arıyor ya da lokumlu kurabiye nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Lokumlu kurabiye yapılışı, tarifi, malzemeler ve püf noktası..
LOKUMLU KURABİYE TARİFİ
Lokumlu kurabiye malzemeleri
- 20 adet güllü lokum
- 2,5 su bardağı un
- 2 su bardağı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2 adet yumurta
- 6 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için
- Pudra şekeri
Lokumlu kurabiye yapılışı
Öncelikle lokumları ortadan ikiye kesip, bir kenara alın. Daha sonra karıştırma kabına un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu koyup karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp, tereyağı, yumurta ve toz şekeri ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20-25 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve unlanmış tezgahta yarım santimetre kalınlığında açın. Hamurdan 3x3 santimetrelik kare parçalar kesin ve ortasına yarım lokum koyun. Her parçanın karşılıklı iki ucunu birleştirip, parmağınızla bastırarak yuvarlak şekil verin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip, servis yapın.