Maden suyu ile köfte tarifi, yapılışı, malzemeler! Maden suyu ile köfte nasıl yapılır?
Maden suyu ile köfte tarifi, küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği, akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak bir lezzet Peki, soda ile köfte nasıl yapılır? Yumuşacık lezzeti ve enfes görüntüsüyle tadına doyamayacağınız maden suyu ile köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
31 Temmuz 2022 , Pazar 15:32
Maden suyu ile köfte yapmadıysanız, bu tarifi mutlaka deneyin. "Köftecilerdeki köfteler neden daha yumuşak ve lezzetli oluyor?" diye soruyorsanız, cevabı maden suyunda! Çünkü maden suyu ile yapılan köfteler soda sadesinde çok daha az yağ çekiyor, köfteler puf puf oluyor. Soda, sadece köfte değil, pek çok kızartma yemeğinde de bu amaçla kullanılıyor.
Haberin Devamı
Akşam yemeğinde severek yiyeceğiniz ve çocukların tadına doyamayacağı maden suyu ile köfte çok kolay ve pratik bir şekilde hazırlanıyor. Peki, maden suyu ile köfte nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız maden suyu ile köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
MADEN SUYU İLE KÖFTE TARİFİ
Maden suyu ile köfte malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 çay bardağı maden suyu
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet rendelenmiş soğan (Suyu süzülmüş)
- 1 tatlı kaşığı pul biber (İsteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı domates-biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
MADEN SUYU İLE KÖFTE YAPILIŞI
- Derin bir kaseye soğanı, salçayı, baharatları, maden suyunu, galeta ununu ve kıymayı ekleyip, güzelce yoğurun.
- 15 dakika kadar üstü örtülü bir şekilde buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen köfte malzemelerini el ile istenilen şekli vererek köfte harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Tavaya sıvı yağ ekleyip ocağın altını orta ateşte açın.
- Yağ kızmaya başladığında köfteleri arkalı önlü güzelce pişirin.
PÜF NOKTASI!
- Özellikle kızartma yemeklerinizin çıtır çıtır olmasını istiyorsanız mutlaka batırdığınız harca soda ilave etmenizi öneririz. Bu şekilde dışları nar gibi kızarır ve yağ çekmezler. Sodayı mücverden köfteye, kabak kızartmasından tavuğa kadar birçok tarifte kullanabilirsiniz.
- Köftenin dağılmasını engellemek için veya İnegöl köfte kıvamında bir köfte hazırlamak için az miktarda karbonat veya çeşidine göre maden suyu kullanabilirsiniz. Köfte harcı bu şekilde hazırlanırsa, harç dağılmaz, elastik bir kıvam alır. Ancak karbonatın ve maden suyunun kıvamını iy ayarlamanız gerekir, aksi durumda köftenin tadı bozulabilir, damakta acımtırak bir tat bırakabilir. Karbonat için en fazla 1 çay kaşığı kullanmak yeterlidir. Soda da 1 küçük çay bardağından daha fazla olmamalıdır.