YemekMandalina sosu nasıl yapılır? Mandalina sosu tarifi, yapılışı, malzemeler

Mandalina sosu nasıl yapılır? Mandalina sosu tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Mandalina sosu nasıl yapılır? Mandalina sosu tarifi, yapılışı, malzemeler

Birçok tatlıda veya yemekte kullanabileceğiniz mandalina sosu tarifi, evde hazırlayıp saklayabileceğiniz ve ihtiyaç duyduğunuzda hazır bir şekilde kullanabileceğiniz enfes bir sos. Peki, mandalina sosu nasıl yapılır? Tadını çok seveceğiniz mandalina sosu tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Basit malzemelerle hazırlayacağınız mandalina sosu tarifi, özellikle sütlü tatlılara çok yakışan şahane bir lezzet. İşte, mandalina sosu tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

MANDALİNA SOSU TARİFİ

Mandalina sosu malzemeler

  • 1 su bardağı mandalina suyu
  • 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı şeker

MANDALİNA SOSU YAPILIŞI

  • 5 adet mandalinanın suyu çıkarın.
  • Bir tencereye çıkardığınız mandalina suyunu katın ve 4 yemek kaşığı şeker katın, iyice karıştırın.
  • Sonra yarım su bardağı suyu ilave edin ve ardından 1.5 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave edin.
  • İyice karıştırın, topak kalmasın.
  • İyice çırptıktan sonra ocağa alın, kısık ateşte durmadan karıştırın topak olmasın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar iyice karıştırın geldiği gibi ocaktan alın.
  • İstediğiniz pasta ve tatlıya kullanabilirsiniz.