YemekManisa bohça kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Manisa bohça kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Manisa bohça kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Manisa bohça kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Manisa bohça kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Manisa bohça kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün Manisa bohça kebabı tarifi yapıyor. Görüntüsüyle iştahları kabartan Manisa bohça kebabı tarifi ise seyirci tarafından araştırılmaya başladı. Peki, Manisa bohça kebabı nasıl yapılır? Misafirlerinizin tadına doyamayacağı Manisa bohça kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Lezzeti ayrı, görüntüsü ayrı güzel olan Manisa bohça kebabı tarifi, kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, Manisa bohça kebabı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Manisa bohça kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

MANİSA BOHÇA KEBABI TARİFİ

Manisa bohça kebabı malzemeler

  • 1 kilogram kuşbaşı doğranmış et
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, kekik
  • Sıcak su

Krep hamuru için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 250 gram un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri
  • Domates
  • Çarliston biber

MANİSA BOHÇA KEBABI YAPILIŞI

  • Kuşbaşı doğranmış eti tereyağında etler suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  • Piyazlık doğranmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip karıştırın.
  • Sıcak suyu ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin ve baharatlarını ekleyin.
  • Krep için bir kaba süt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu alın.
  • Üzerine yavaş yavaş unu ekleyip mikser yardımı ile kıvam alana kadar karıştırın.
  • Teflon tavayı ısıtıp yağlayın ve krep hamurundan bir kepçe alıp tavaya dökün.
  • Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayın. Krep hamurunun iki tarafını pişirin.
  • Bütün krepleri pişirdikten sonra kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirin ve kenarlarını dışarı sarkıtın.
  • Hazırladığınız kebaptan bir kepçe alıp krepin ortasına koyun.
  • Krepi bohça biçiminde toplayıp yağlı kağıt serili borcama kaseyi ters çevirin.
  • Diğer krepleri de aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin.
  • Üzerlerine kaşar peyniri dilimleri yerleştirin. Peynirin üzerine biber ve domates koyup kürdanla tutturun.
  • Tencerede kalan etin sosunu borcama dökün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim.