YemekMasterChef 11 Ekim 2022 domates dolması nasıl yapılır? Domates dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası

MasterChef 11 Ekim 2022 domates dolması nasıl yapılır? Domates dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası

Paylaş
MasterChef 11 Ekim 2022 domates dolması nasıl yapılır? Domates dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası

TV8 ekranlarının sevilerek izlenen yarışması MasterChef Türkiye'de 98. bölümünde yarışmacılar dolmalar yapıyor. Kırmızı ve mavi takım en lezzetli dolmaları yapabilmek için kıyasıya mücadele ederken her iki takımdan birer kişi domates dolması tarifi yapacak. Peki, domates dolması nedir? Domates dolması nasıl yapılır? Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan domates dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan domates dolması tarifi, evde hazırlanması mümkün olan enfes bir lezzet. Peki, domates dolması nasıl yapılır? İşte, domates dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

DOMATES DOLMASI TARİFİ

Domates dolması malzemeler

  • 20 orta boy kiraz domates
  • 1 paket dana kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı mısırözü yağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tutam kuru nane
  • Tuz
  • Birkaç dal taze kekik

Domates sos için

  • 2 domates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • Tuz

DOMATES DOLMASI YAPILIŞI

  • Klasik dolma harcıyla yapacağınız dolmalar, tadıyla damak zevkinize hitap ederken, görüntüsüyle de sofralarınıza ayrı bir renk katacak.
  • Pirinci bir tutam tuz ilave edilmiş sıcak suda 15 dakika bekletip süzün. Domatesleri yıkayın. Üzerinden yarım parmak kalınlığında kapaklar kesin.
  • İçlerini tatlı kaşığıyla çıkarın. Soğan ve sarımsağın kabuğunu soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Kıymanın yarısını çukur bir kaseye alın.
  • Kalanını ise başka bir tarifte kullanmak üzere saklayın. Domateslerin içi, soğan, sarımsak, mısırözü yağı, maydanoz, tuz ve naneyi ekleyip karıştırın.
  • En son pirinci ilave edip karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız iç malzemeyi domateslerin içine paylaştırın.
  • Domateslerin üzerini kestiğiniz domates kapaklarıyla kapatın. Domatesleri tencereye dizin. Tencerenin kenarından domateslerin yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin.
  • Kaynayınca, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sos için, domatesleri yıkayıp rendeleyin. Zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp domatesleri kavurun.
  • Kırmızı toz biber ve tuzla tatlandırın. Hazırladığınız sosu servis tabağına yayın. Domates dolmalarını sosun üzerine yerleştirip taze kekik ile süsleyin.