YemekMasterChef 25 Ekim 2022 Trabzon yağlaması nasıl yapılır? Trabzon yağlaması tarifi, yapılışı, malzemeler
MasterChef 25 Ekim 2022 Trabzon yağlaması nasıl yapılır? Trabzon yağlaması tarifi, yapılışı, malzemeler
Tv8'in popüler yarışması MasterChef Türkiye'de bugün yarışmacılar pideler yapıyor. Her iki takımın yarışmacıları birbirleriyle eşleşip dokunulmazlığı almak için kıyasıya mücadele veriyor. Ekranları başında izleyen seyirciler ise Trabzon yağlaması tarifi araştırıyor. Peki, Trabzon yağlaması nedir? Trabzon yağlaması nasıl yapılır? Evde hazırlayabileceğiniz Trabzon yağlaması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
25 Ekim 2022 , Salı 20:00
25 Ekim MasterChef pide gecesinde farklı yörelerin pidelerini yapan yarışmacılardan iki kişi Trabzon yağlaması tarifi yapıyor. Trabzon yağlaması nasıl yapılır? Evde hazırlayabileceğiniz Trabzon yağlaması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
TRABZON YAĞLAMASI TARİFİ
Trabzon yağlaması malzemeler
Hamur için
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 instant maya
- Ilık su
- Alabildiğine un
- Kaşarlı malzeme
- Rende kaşar
- Yumurta
Üzeri için
- Tereyağı
TRABZON YAĞLAMASI PİDE YAPILIŞI
- Hamur malzemelerimizi ekleyerek ele yapışan bir kıvama gelene kadar hamuru yoğurun.
- Ardından üstünü kapatarak yarım saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalandıktan sonra hamuru iki eşit parçaya ayırıp elinizle açın.
- İç harcının dışarı akmaması için hamurun kenarlarını içe doğru katlayın.
- Pidenin pişeceği yuvarlak tepsiyi unlayıp açılan pide hamurun içine yerleştirin.
- İç harcı oluşturmak için peynirleri karıştırın.
- Sonrasında harmanlanan peynirlere su katıp açılan pidenin içerisine eşit bir şekilde yayın.
- Peynirlerin üstüne margarini parçalara ayırarak koyun.
- İki adet yumurtadan elde edilen yumurta sarılarını pidenin kenarlarına sürün.
- 220 derecelik fırında 8-10 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkarmadan 30 saniye önce üstlerine birer yumurta kırın.
BUNLARI DA OKUYUN