YemekMasterChef: Analı kızlı tarifi

MasterChef: Analı kızlı tarifi

Paylaş
MasterChef: Analı kızlı tarifi

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak ve size hastalıklara karşı korunmada yardımcı olacak analı kızlı çorbası tarifi oldukça lezzetli bir tariftir. Evde analı kızlı çorbası tarifini oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilir ve şık sunumlar eşliğinde servis edebilirsiniz. Eğer analı kızlı çorbası nasıl yapılır merak ediyor yada analı kızlı çorbası tarifi mi arıyorsunuz? Analı kızlı yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Sağlıklı bir çorba tarifi arıyorsanız analı kızlı çorbası tarifi tam size göre bir tarif olacaktır. oldukça lezzetli olan analı kızlı çorbası tarifi evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz çorbalardan birisidir. Eğer analı kızlı çorbası tarifi arıyorsanız ve analı kızlı çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız "analı kızlı çorbası tarifi, analı kızlı çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Analı kızlı çorbası tarifi

Analı kızlı çorbası malzemeleri

  • 400-500 gr biftek kuşbaşı et (dana veya kuzu)
  • 1 tas dolusu haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yaklaşık 2 - 2,5 litre sıcak su
  • Tuz

Analı kızlı çorbası hamuru için malzemeler:

  • 1 su bardağı
  • Köftelik bulgur(simit)
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz, kırmızı toz biber, yarım kaşık biber salçası
  • Yarım bardak su

Hamurun içini doldurmak için İç malzemesi:

  • 400 gram kıyma
  • 2 soğan
  • Tuz, kırmızı toz biber, yarım kaşık biber salçası
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 kaşık tereyağı

Analı kızlı çorbası yapılışı

Bulgur ve irmiği 1 su bardağı kaynar su ile ıslat yumuşaması için 15-20 dakika beklenir. Bu arada iç malzemeyi hazırlayın, küçük kıyılmış soğanları tereyağın da kavurup kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Baharatlar, biber salçası ve rondo da ufaltılmış cevizleri de ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Ilıdıktan sonra 10-15 dk buzlukta bekleyin ki doldurma işlemi kolay olsun. Yumuşayan hamura yarım bardak un, tuz, toz kırmızı biber, ve biber salçası ekleyip hamuru özleşene kadar yoğurun. Gerekirse yoğururken yarım bardak su ilavesi yapın. Kıvamı sakız gibi olacak. Küçük parçalar alarak baş parmağınızla içini oyun. Kıymalı harçtan bir yemek kaşığı doldurup ağzını kapatın. Bu işlemi yaparken arada elinizi ıslatın. Bu şekilde köftelerimizi hazırlayalım. Hamurun bir parçasına da nohuttan büyük olacak şekilde toplar yapalım. Tencereye sıvıyağ koyalım eti kuşbaşı doğrayalım ve yağda kavuralım salçasını ilave edip devam kavuralım, sıcak su ilave edelim ve düdüklü tencerenin kapağını kapatalım yaklaşık 10-15 dakika etimizi haşlayalım. Nohutu ister bir gece önceden ıslatıp et ile birlikte haşlayın, isterseniz konserve kullanın tercihi size kalmış. Haşlanan etimizin içine nohutları ilave edelim orta ateşte 3-5 dakika kaynamaya bırakalım. Küçük toplar ekleyip yaklaşık 3 dakika kaynatalım. En son olarak içli köfteyi de ilave edelim ve yaklaşık 5-8 dakika orta ateşte kaynatalım. Pişen çorbayı ocaktan alıp sıcak servis edelim.

Haberin Devamı