YemekMasterchef balıkçı salatası tarifi! Balıkçı salatası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik balıkçı salatası tarifi

Masterchef balıkçı salatası tarifi! Balıkçı salatası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik balıkçı salatası tarifi

Paylaş
Masterchef balıkçı salatası tarifi! Balıkçı salatası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik balıkçı salatası tarifi

MasterChef Türkiye yeni sezonun takım oyununda yarışmacıların balıkçı salatası yapmaları talep edildi. Şeflerin tüm detaylarıyla anlattığı balıkçı salatasını yapmak ise son derece kolay. İşte evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen lezzetli balıkçı salatası tarifi...

Balıkçı salatası, Türk mutfağının leziz tatları arasında yer alıyor. Bu salatayı yapmak ise son derece kolay. Peki, balıkçı salatası nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik balıkçı salatası tarifi...

Haberin Devamı

BALIKÇI SALATASI TARİFİ

Malzemeler:

  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 adet haşlanmış havuç
  • 1 su bardağı konserve mısır (isteğe bağlı olarak haşlanmış
    taze mısır da kullanılabilir)
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 küçük soğan (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı taze limon suyu veya sirke
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım çay bardağı mayonez (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı taze veya konserve ton balığı (veya istediğiniz başka bir balık)

Masterchef balıkçı salatası tarifi Balıkçı salatası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir Kolay ve pratik balıkçı salatası tarifi

BALIKÇI SALATASI NASIL YAPILIR?

  • Patatesleri ve havuçları iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğuyunca kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
  • Mısır ve bezelyeyi de haşlayın veya konserve olarak kullanın. Bezelyeyi iyice süzün. Eğer kullanıyorsanız, soğanı ince ince doğrayın.
  • Balığı konserve olarak kullanıyorsanız, suyunu süzün ve küçük parçalara ayırın. Taze balık kullanıyorsanız, pişirip küçük parçalara ayırın.
  • Büyük bir kasede patates, havuç, mısır, bezelye, soğan (isteğe bağlı) ve balığı birleştirin.
  • Zeytinyağı, limon suyu (veya sirke), tuz ve karabiberi karıştırarak sosu hazırlayın. Eğer mayonez kullanacaksanız, sosun içine ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Sosu salatanın üzerine dökün ve nazikçe karıştırın. Salatanızı buzdolabında biraz soğutun, sonra soğuk servis yapın.