YemekMasterChef churros tarifi! İspanyol tatlısı Çiroz nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir? Pratik ve kolay churros tarifi nedir, püf noktaları

MasterChef churros tarifi! İspanyol tatlısı Çiroz nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir? Pratik ve kolay churros tarifi nedir, püf noktaları

Paylaş
MasterChef churros tarifi! İspanyol tatlısı Çiroz nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir? Pratik ve kolay churros tarifi nedir, püf noktaları

MasterChef Türkiye ana kadroya geçiş etabında şefler tarafından istenen churros tarifi pek çok kişi tarafından merak edildi. Şeflerin oldukça sevdiklerini söylediği çiroz tarifiyse zannedilenden daha pratik! İşte evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen lezzetli İspanyol tatlısı churros tarifi...

Churros birkaç püf noktaya dikkat ederek son derece pratik bir şekilde hazırlanabilecek tatlılar arasında yer alıyor. Peki, pratik ve az bir malzemeyle kolayca hazırlanabilen çiroz nasıl yapılır? Churros yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte Masterchef churros tarifi hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

MasterChef churros tarifi İspanyol tatlısı Çiroz nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir Pratik ve kolay churros tarifi nedir, püf noktaları

CHURROS TARİFİ

Churros malzemeleri nelerdir?

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet yumurta
  • 125 g tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

CHURROS NASIL KIZARTILIR?

  • 2 su bardağı sıvı yağ

CHURROS NASIL SERVİS EDİLİR?

  • Pudra şekeri
  • Çikolata sos


CHURROS ÇİKOLATA SOSU NASIL YAPILIR?

  • 150 ml su
  • 150 g pudra şekeri
  • 90 g % 80 bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı kakao

CHURROS NASIL YAPILIR?

  • Suyu, tereyağını ve tuzu orta boy bir tencereye alın, orta ateşte kaynatın. Unu ekleyip tencerenin altını kısın ve kısık ateşte un toparlanıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Toplanan hamuru ocaktan alın ve cam bir kaseye aktarın. Bir süre ılınması için bekletin. Ilınan hamura yumurtaları tek tek ekleyerek
    tahta kaşıkla ya da silikon spatula ile karıştırın.
  • Yumurtaların pişmemesi için hamura tek tek ilave edin. Yumurta tamamen hamura karışınca diğer yumurtayı ekleyin, son yumurta için de aynı işlemi uygulayın. Yumuşak ve hafifçe yapışkan bir hamur elde ettiğinizde hamurunuzu duy takılı krema sıkma torbasına aktarın.
  • Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Yağın içine istediğiniz uzunlukta veya halka şeklinde hamur sıkın ve elinizle kesin. Altın rengini alıncaya kadar kızartın. Kevgir yardımıyla yağını süzdürerek havlu kağıt serilmiş tabağa alın.
  • Sıcak tatlıların üzerine pudra şekeri serpin ve hazırladığınız çikolata sosu üzerine gezdirip servis yapın.
  • Çikolatalı sos için; Pudra şekerini su ile birlikte bir tencereye alın. Orta ısıda şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Çikolata ve kakaoyu ekleyip, çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın.
  • Bu sosu ara ara karıştırarak soğutun. Bir kavanoza aktarıp kapağını hava almayacak şekilde kapatarak iki hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.
  • Daha yoğun kıvamlı bir sos yapmak isterseniz çikolata miktarını 20 g daha artırabilirsiniz.