YemekMasterchef kabak çiçeği dolması tarifi! Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik kabak çiçeği dolması

Masterchef kabak çiçeği dolması tarifi! Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik kabak çiçeği dolması

Paylaş
Masterchef kabak çiçeği dolması tarifi! Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik kabak çiçeği dolması

MasterChefTürkiye yeni sezonun ilk takım oyununda şefler tarafından kabak çiçeği dolması yapılması talep edildi. Şeflerin oldukça sevdiklerini söylediği kabak çiçeği dolmasını yapmak ise son derece kolay. İşte evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen lezzetli kabak çiçeği dolması tarifi

Evde kabak çiçeği dolması yapmak isteyenler için pek çok basit tarif bulunuyor. Peki, kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kabak çiçeği dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası, gerekli malzemeler...

Haberin Devamı

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI TARİFİ

  • Malzemeler:
  • 10-12 adet taze kabak çiçeği
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı (veya tereyağı)
  • 1 çay bardağı ince doğranmış taze nane
  • 1 çay bardağı ince doğranmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz ve karabiber (damak zevkinize göre)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)

Masterchef kabak çiçeği dolması tarifi Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir Kolay ve pratik kabak çiçeği dolması

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI NASIL YAPILIR?

  • Kabak çiçeklerinin saplarını dikkatlice kesin ve iç kısmını nazikçe temizleyin.
  • Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
  • Pirinci ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
  • Salça, taze nane, dereotu, toz şeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Karışımı birkaç dakika daha pişirin.
  • İç harcı ocaktan alın ve biraz soğumaya bırakın.
  • Her bir kabak çiçeğini dikkatlice açın ve iç harcı dikkatlice yerleştirin. Çiçeğin uçlarını kapatıp düzgünce sarın.
  • Bir tencereye az miktarda zeytinyağı ekleyin. Üzerine dolmaları dikkatlice dizin.
  • Üzerine bir tabak veya ağırlık koyarak dolmaların dağılmasını engelleyin.
  • Üzerine sıcak suyu ekleyin ve isteğe bağlı olarak kuru nane veya limon suyu ekleyebilirsiniz.
  • Kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  • Dolmalar piştikten sonra biraz dinlendirin ve sıcak olarak servis edin. Yoğurt veya limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.