YemekMasterChef kadayıflı muhallebi tatlısı nasıl yapılır? Kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef kadayıflı muhallebi tatlısı nasıl yapılır? Kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
MasterChef kadayıflı muhallebi tatlısı nasıl yapılır? Kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler

TV8 ekranlarında her akşam seyirciyle buluşan MasterChef Türkiye'de bugün takımlar dokunulmazlık ödülü için yarıştı. Takım oyununu kaybeden mavi takım, dokunulmazlık ödülü için şeflerin en sevdiği tatlıları yapacak. Danilo şefin tatlısını seçenler kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi yapıyor. Peki, kadayıflı muhallebi tatlısı nasıl yapılır? Tadına doyum olmayan kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Misafirlerin tadına doyamayacağı kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, kadayıflı muhallebi tatlısı nasıl yapılır? İşte, kadayıflı muhallebi tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLISI TARİFİ

Kadayıflı muhallebi tatlısı malzemeler

  • 250 gram kadayıf
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz

Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLISI YAPILIŞI

  • Kadayıflı muhallebi tatlısı yapımı için öncelikle tereyağını geniş bir tavada eritin.
  • Kadayıflarınızı şekerle birlikte tereyağında ara sıra karıştırarak kısış ateşte kavurun.
  • İçine dövülmüş cevizinizi ekleyip altını kapatın. Başka bir kaba alıp soğumaya bırakın.
  • Bir sos tenceresinde un, nişasta, vanilya, şeker ve yumurtayı karıştırın.
  • Sütü de ekleyip pişirmeye başlayın.
  • Muhallebi kıvamını alınca altını kapatıp soğumasını bekleyin.
  • Soğuyunca içine krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın.
  • Kadayıflarınızın yarısını dikdörtgen tepsinizin tabanına iyice yayın.
  • Üzerine muhallebinin tamamını her tarafı eşit olacak şekilde yayın.
  • En üste kadayıfların kalanını döküp yine her tarafı eşit olacak şekilde iyice yayın.
  • En az 2 saat buzdolabında katılaşması için bekletin. Ardından dilimleyip servis edebilirsiniz.