MasterChef kadınbudu köfte nasıl yapılır? Kadınbudu köfte tarifi, yapılışı, malzemeler
TV8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de dün akşam yarışmacılar köfte çeşitleri yaptı. Takımlardan birer kişi ise kadınbudu köfte tarifi yaparak birbirleri ile yarıştılar. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette kadınbudu köfte tarifi araştırmaya başladı. Peki, kadınbudu köfte nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği kadınbudu köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
21 Eylül 2022 , Çarşamba 10:12
Trakya yöresinin meşhur lezzetlerinden birisi olan kadınbudu köfte tarifi, bazı Balkan ülkelerinde de farklı malzemelerle yapılan enfes bir tarif. Peki, kadınbudu köfte nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kadınbudu köfte tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
KADINBUDU KÖFTE TARİFİ
Kadınbudu köfte malzemeler
- 600 gram köftelik kıyma (az yağlı)
- 1 soğan
- 1 yumurta
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Panelemek için
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Yarım çay bardağı buğday unu
- 1 yumurta
Kızartmak için
- 2-3 su bardağı ayçiçeği yağı
KADINBUDU KÖFTE YAPILIŞI
- Öncelikle kıymayı ikiye bölün ve yapışmaz yüzeyli bir tavaya kıymanın yarısını alıp 2-3 kaşık su ekleyin.
- Orta ateşte kavurun.
- Kıymayı ocaktan almadan önce kıyılmış soğanı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Harcı soğumaya bırakın.
- Ardından pirinci yıkayıp süzün ve haşlanmak üzere tencerede kaynatın.
- Haşlanan pirinçleri bir kenara alarak soğumasını bekleyin.
- Kavrulmuş kıyma ve çiğ kıymayı bir kaba alın.
- Soğuyan pirinçlerin suyunu süzüp kıymalara ekleyin.
- Yumurta, tuz ve baharatı da ilave edin.
- Harcı karışana kadar yoğurun ve ardından buzdolabında 2 saat bekletin.
- Dinlenen harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın.
- Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayıp ayçiçeği yağında kızartın.
KADINBUDU KÖFTENİN PÜF NOKTASI
- Kadınbudu köfte hazırlarken kullanacağınız kıymanın az yağlı olmasına dikkat edin. Aynı zamanda kıymanın iki kez çekilmesi de işinizi kolaylaştıracaktır.
- Pirinçleri ortalama 15 dakika haşlamanız yeterli olacaktır. Daha fazla haşlarsanız kıvamı bozulur ve köftenin tadını değiştirebilir.
- Kıymaların üzerini unlamayı ihmal etmeyin. Unla harmanlanan köfteler daha çıtır ve lezzetli olur.
- Köfteleri pişireceğiniz yağın sıcak olması da, köftelerin daha kolay ve eşit miktarda pişmesini sağlayacaktır.
- Kızartma yağından kaçınmak isterseniz daha az yağ ile fırında pişirmeyi deneyebilirsiniz.