MasterChef körili tavuk tarifi! Körili tavuk nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?
MasterChef haftanın son oyununda şefler tarafından istenen körili tavuk tarifi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Şeflerin yarışmacılara dikkatle yapmaları gerektiğini söylediği körili tavuğu yapmanın birkaç püf noktası bulunuyor. İşte kolay ve pratik bir şekilde yapılabilen tulumba tatlısı tarifi...
25 Eylül 2024 , Çarşamba 10:29
Körili tavuğu yalnızca birkaç püf noktaya dikkat ederek son derece kısa süre içinde hazırlanabilecek yemekler arasında bulunuyor. Pratik ve az bir malzemeyle kolayca hazırlanabilen körili tavuk nasıl yapılır? Lezzetli bir körili tavuğun püf noktaları nelerdir? İşte Masterchef körili tavuk tarifi hakkında merak edilenler...
Haberin Devamı
KÖRİLİ TAVUK TARİFİ
- Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı zencefil (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı köri tozu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı hindistan cevizi sütü (veya krema)
- 1 adet kırmızı biber (doğranmış, isteğe bağlı)
- 1 su bardağı bezelye (isteğe bağlı)
- Taze kişniş veya maydanoz (süsleme için)
- Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın.
- Soğan ve Sarımsak: Soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsak ve zencefili ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyin ve tavuklar beyazlaşana kadar pişirin.
- Kuru baharatları (körü, kimyon, tuz, karabiber) ekleyin ve iyice karıştırın.
- Hindistan cevizi sütünü ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Düşük ateşte 15-20 dakika kadar pişirin.
- İsteğe bağlı olarak doğranmış kırmızı biber ve bezelyeyi ekleyin, birkaç dakika daha pişirin.
- Taze kişniş veya maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.