MasterChef kruvasan tarifi! Kruvasan nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?
MasterChef'te şefler tarafından istenen kruvasan tarifi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Şeflerin yarışmacılara dikkatle yapmaları gerektiğini söylediği kruvasanı yapmanın birkaç püf noktası bulunuyor. İşte kolay ve pratik bir şekilde yapılabilen kruvasan tarifi...
14 Ekim 2024 , Pazartesi 12:29
Kruvasan yalnızca birkaç püf noktaya dikkat ederek son derece kısa süre içinde hazırlanabilecek tatlılar arasında bulunuyor. Pratik ve az bir malzemeyle kolayca hazırlanabilen kruvasan nasıl yapılır? Lezzetli bir kruvasanın püf noktaları nelerdir? İşte Masterchef kruvasan tarifi hakkında merak edilenler...
Haberin Devamı
KRUVASAN TARİFİ
Hamur İçin:
- 500 g un
- 10 g tuz
- 40 g şeker
- 10 g kuru maya
- 300 ml süt (ılık)
- 50 g tereyağı (eritilmiş)
- Katmanlama İçin:
- 250 g soğuk tereyağı (yuvarlak bir parça)
KRUVASAN NASIL YAPILIR?
- Ilık sütü, şeker ve kuru mayayı bir kapta karıştırın ve 5-10 dakika bekletin.
- Unu, tuzu ve eritilmiş tereyağını bir kapta karıştırın. Ardından mayalı süt karışımını ekleyin.
- Yoğurun ve hamur pürüzsüz hale gelene kadar devam edin. Hamuru bir top haline getirip üzerini kapatın ve 1 saat mayalandırın.
- Soğuk tereyağını parşömen kağıdına koyun ve merdane ile açarak 1 cm kalınlığında bir dikdörtgen yapın. Buzdolabında 30 dakika soğutun.
- Mayalanan hamuru un serpilmiş bir yüzeyde, 1 cm kalınlığında bir dikdörtgen açın. Soğuyan tereyağını ortasına yerleştirin.
- Hamurun kenarlarını tereyağının üzerine kapatın ve hamuru bir merdane ile açarak 1 cm kalınlığında bir dikdörtgen haline getirin.
- Hamuru üç kat olacak şekilde katlayın (üçgen gibi). Bunu 2-3 kez tekrarlayın. Her katlamadan sonra hamuru en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru son katlamadan sonra açın ve üçgenler kesin. Üçgenin geniş kısmına içe doğru sararak kruvasan şeklini verin.
Mayalama: - Şekil verdiğiniz kruvasanları yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerlerini örtün ve 1 saat kadar mayalandırın.
- Fırını 200 °C'ye (fanlı ise 180 °C) önceden ısıtın. Mayalanan kruvasanların üzerine yumurta sarısı sürün. 15-20 dakika kadar altın rengi alana dek pişirin.
Servis: - Fırından çıkan kruvasanları soğumaya bırakın ve ardından sıcak servis yapın.