YemekMasterchef kuymak tarifi! Kuymak nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik kuymak tarifi
Masterchef kuymak tarifi! Kuymak nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik kuymak tarifi
MasterChef Türkiye yeni sezonun takım oyununda kuymak yapılması istendi. Şeflerin tüm detaylarıyla anlattığı kuymak yapmak ise son derece kolay. İşte evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen lezzetli kuymak tarifi!
14 Ağustos 2024 , Çarşamba 13:39
Evde kuymak yapmak isteyenler için pek çok basit tarif bulunuyor. Peki, kuymak nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kuymak tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası, gerekli malzemeler...
Haberin Devamı
Malzemeler:
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (ya da tercihe göre bir başka peynir türü)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
Tuz (damak zevkinize göre)
Karabiber (isteğe bağlı)
Pul biber (isteğe bağlı)
KUYMAK NASIL YAPILIR?
- Bir tavada tereyağını orta ateşte eritin.
- Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ekleyin ve sürekli karıştırarak yaklaşık 2-3 dakika kavurun. Mısır ununun kokusu çıkana kadar kavurmanız önemli.
- Kavrulmuş mısır ununa suyu yavaşça ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin. Ardından sütü de ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
- Karışım kaynamaya başladığında, rendelenmiş peyniri ekleyin. Peynir eriyene kadar karıştırın. Tuz, karabiber ve pul biberi (isteğe bağlı) ekleyerek tatlandırın.
- Karışım koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Kuymak, kremamsı ve yoğun bir kıvam alana kadar pişirilmelidir. Bu genellikle 5-10 dakika sürer.
- Kuymak piştikten sonra ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Yanında taze ekmekle ya da kahvaltılarda veya atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.