YemekMasterchef lagos tarifi! İçli lagos nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Mehmet Şef'in gizli tarifi!

Masterchef lagos tarifi! İçli lagos nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Mehmet Şef'in gizli tarifi!

Paylaş
Masterchef lagos tarifi! İçli lagos nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Mehmet Şef'in gizli tarifi!

MasterChef Türkiye yeni sezonun ilk eleme oyununda Mehmet Şef'in gizli tarifi olan içli lagosun yapılması istendi. Mehmet Şef'in tüm detaylarıyla anlattığı lagosu yapmak ise son derece kolay. İşte evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen lezzetli lagos tarifi!

Evde lagos yapmak isteyenler için pek çok basit tarif bulunuyor. Peki, lagos nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız içli lagos tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası, gerekli malzemeler...

Haberin Devamı

MEHMET ŞEF'İN GİZLİ LAGOS TARİFİ

Mehmet Şef'in içli lagos tarifi, Türk mutfağında balıkla yapılan özel ve lezzetli bir yemektir. İşte Mehmet Şef'in içli lagos tarifi:

İçli Lagos Malzemeler

Dışı için:

  • Köftelik bulgur
  • İrmik
  • Un
  • Yumurta
  • Domates ve biber salçası

İçi için:

  • Lagos
  • Kırmızı kapya
  • Yeşil tatlı biber
  • Domates
  • Sarımsak
  • Kereviz sapı
  • Dereotu
  • Fesleğen
  • Karabiber
  • Tatlı kırmızı toz biber

Domates sos için:

  • Domates
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Lime yağı için:
  • Lime
  • Zeytinyağı

Yoğurt için:

  • Süzme yoğurt
  • Limon
  • Taze kişniş

Üzeri için:

  • Denizyıldızı (salty fingers)

YAPILIŞI:

  • Bulguru ve irmiği derin bir kaba alın. Üzerine kaynar su dökün ve iyice karıştırarak kabın üstünü kapatın. Karışım şişip yumuşadıktan sonra, üzerine un, yumurta, tuz, karabiber ve salçaları ekleyin. Tüm malzemeler birbirine iyice karışana kadar yoğurun.
  • Lagos balığını ayıklayın ve ince ince doğrayın.
  • Bir tavada zeytinyağını ısıtın, ardından doğranmış lagos, sarımsak, domates, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin. Tüm malzemeler yumuşayana kadar soteleyin. Tavanın altını kapatın, kereviz sapını ve baharatları ekleyin, karıştırarak soğumaya bırakın.
  • Domateslerin suyunu rendeleyerek süzün. Sarımsak, tuz ve zeytinyağı ile lezzetlendirin.
  • Süzme yoğurdu süzgeçten geçirin, ardından limon kabuğu rendesi ve ince doğranmış taze kişniş ekleyin.
  • Lime kabuklarını rendeleyin. Zeytinyağını 60 dereceye kadar ısıtın, ardından lime rendesi ile karıştırıp soğumaya bırakın.
  • Ellerinizi ıslatın ve bulgurlu karışımdan bir parça alarak açın. İçerisine hazırladığınız balık harcını yerleştirin ve kenarlarını kapatarak şekil verin. Hazırladığınız içli lagosları ısıtılmış yağda kızartın.
  • Tabağın ortasına domates sosu koyun ve üzerine içli lagosları yerleştirin. Kenarlarına sıkma torbası ile yoğurt sıkın. Üzerini denizyıldızı yaprakları ile süsleyin ve lime yağı gezdirerek servis edin.
  • Afiyet olsun!