YemekMasterchef Manisa kebabı tarifi! Manisa kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik Manisa kebabı tarifi
Masterchef Manisa kebabı tarifi! Manisa kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik Manisa kebabı tarifi
MasterChef Türkiye yeni sezonun takım oyununda Manisa kebabı yapılması istendi. Şeflerin tüm detaylarıyla anlattığı Manisa kebabını yapmak ise son derece basit. İşte evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen lezzetli Manisa kebabı tarifi...
05 Eylül 2024 , Perşembe 14:08
Manisa Kebabı, Türk mutfağının leziz ve zengin tatlarını yansıtan bir kebap türüdür. Manisa'nın kendine özgü baharatları ve et seçimiyle yapılan bu kebap, özellikle et severlerin vazgeçilmezi olur.
Haberin Devamı
Malzemeler:
- 1 kg kuzu kuşbaşı (veya dana kuşbaşı)
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay bardağı limon suyu
- 1/2 su bardağı su (veya et suyu)
MANİSA KEBABI NASIL YAPILIR?
- Kuzu kuşbaşını (veya dana kuşbaşını) büyük bir kapta bir miktar tuz, karabiber, kekik, pul biber, ve tatlı toz biberle harmanlayın.
- Üzerine limon suyunu ekleyin ve etin iyice marine olması için buzdolabında 1-2 saat bekletin.
- Soğanları ve sarımsakları soyup ince ince doğrayın.
- Domatesleri ve yeşil biberleri küp küp doğrayın.
- Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanları ve sarımsakları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Marine edilmiş etleri ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. - Domatesleri ve yeşil biberleri ekleyin. Üzerine su veya et suyunu ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, etler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1-1.5 saat pişirin. (Etin cinsine göre pişirme süresi değişebilir.)
- Manisa kebabını sıcak servis yapın. Yanında pilav, bulgur veya taze ekmekle sunabilirsiniz.
- Yanında yoğurt ve taze yeşillikler de güzel bir tamamlayıcı olur.
BUNLARI DA OKUYUN