YemekMasterChef mercimek köftesi tarifi! Mercimek köftesi nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

MasterChef mercimek köftesi tarifi! Mercimek köftesi nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

Paylaş
MasterChef mercimek köftesi tarifi! Mercimek köftesi nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

MasterChef haftanın son oyununda şefler tarafından istenen mercimek köftesinin tarifi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Şeflerin yarışmacılara dikkatle yapmaları gerektiğini söylediği mercimek köftesini yapmanın ise birkaç püf noktası bulunuyor. İşte kolay ve pratik bir şekilde yapılabilen mercimek köftesi tarifi...

Mercimek köftesi yalnızca birkaç püf noktaya dikkat ederek son derece kısa süre içinde hazırlanabilecek Türk mutfağı yemekleri arasında bulunuyor. Pratik ve az bir malzemeyle kolayca hazırlanabilen mercimek köftesi nasıl yapılır? Lezzetli bir tulumbanın püf noktaları nelerdir? İşte Masterchef mercimek köftesi tarifi hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber (isteğe bağlı)
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Marul yaprakları (servis için)

MasterChef mercimek köftesi tarifi Mercimek köftesi nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir

MERCİMEK KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

  • Kırmızı mercimeği bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Mercimekler yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 15-20 dakika).
  • Haşlanmış mercimeği süzüp bir kaba alın. Sıcak mercimeğin üzerine ince bulguru ekleyin ve karıştırın. Üzerini kapatıp 10-15 dakika dinlendirin.
  • Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  • Kavrulmuş soğanı mercimek ve bulgur karışımına ekleyin. Üzerine nar ekşisi, limon suyu, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
  • Yeşil soğan ve maydanozu ince doğrayıp karışıma ekleyin. İyice yoğurun, karışımın iyice bütünleşmesini sağlayın.
  • Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin.
  • Mercimek köftelerini marul yaprakları ile servis edin.