YemekMasterchef midye pilaki tarifi! Midye pilaki nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik midye pilaki tarifi

Masterchef midye pilaki tarifi! Midye pilaki nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik midye pilaki tarifi

Paylaş
Masterchef midye pilaki tarifi! Midye pilaki nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik midye pilaki tarifi

MasterChef Türkiye yeni sezonun takım oyununda yarışmacıların midye pilaki yapmaları talep edildi. Şeflerin tüm detaylarıyla anlattığı midye pilaki yapmak ise son derece kolay. İşte evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen lezzetli midye pilaki tarifi...

Midye pilaki, Türk mutfağının leziz tatları arasında yer alıyor. Bu yemeği yapmak ise son derece kolay. Peki, midye pilaki nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik midye pilaki tarifi...

Haberin Devamı

Malzemeler:

  • 1 kg midye (temizlenmiş)
  • 2 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince doğranmış veya ezilmiş)
  • 2 adet domates (rendelenmiş veya doğranmış)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz (isteğe bağlı)
  • 1 limon (isteğe bağlı, servis için)

Masterchef midye pilaki tarifi Midye pilaki nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir Kolay ve pratik midye pilaki tarifi

MİDYE PİLAKİ NASIL YAPILIR?

  • Midyeleri bol suyla yıkayın ve dışını temizleyin. Eğer midyelerin iç kısmında kum varsa, dikkatlice temizleyin. Midyelerin taze olduğundan emin olun.
  • Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  • Rendelenmiş domatesleri ve biber salçasını ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Şeker, kekik, karabiber ve tuzu ekleyin. Karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Temizlenmiş midyeleri tencereye ekleyin ve karıştırın. Üzerine suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte midyeler açılana kadar pişirin. Midyelerin pişme süresi genellikle 10-15 dakika sürer.
  • Midyelerin tamamının açıldığından emin olun. Kapalı kalan midyeleri atın, çünkü bunlar pişmemiş veya bozulmuş olabilir.
  • Midye pilakiyi sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz. Yanında dilimlenmiş limon sunabilirsiniz.