MasterChef paella nasıl yapılır? Paella pilav tarifi, yapılışı, malzemeler
MasterChef Türkiye'de bu akşam yarışmacılar dünya mutfağından pilavlar yapıyor. Bu pilavlardan birisi de paella tarifi. Ekran başında izleyen seyirciler ise paella tarifi araştırıyor. Peki, paella nasıl yapılır? Deniz mahsulleriyle yapabileceğiniz paella tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
06 Aralık 2022 , Salı 20:33
Tavuk, deniz mahsulü veya av hayvanlarıyla yapabileceğini paella tarifi enfes. Peki, paella nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız paella tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
Haberin Devamı
PAELLA TARİFİ
Paella malzemeler
- 2 soğan
- 5 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 3 adet baby ahtapot
- 1.5 su bardağı kısa taneli beyaz pirinç
- 1/2 tatlı kaşığı safran
- 1 çay bardağı kırmızı şarap (isteğe göre)
- 3 su bardağı sıcak tavuk suyu (veya sebze suyu)
- Tuz
- Karabiber
- 4 karides (200 gram jumbo)
- 200 g kalamar
- 12 kabuklu midye (200 gram)
- 1 su bardağı bezelye
- Maydanoz
PAELLA YAPILIŞI
- İlk olarak kuru soğanları küçük küçük yemeklik doğrayın.
- Sarımsakları ezdikten sonra ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
- Tüm deniz ürünlerini dikkatli bir şekilde temizleyin. Ardından bol su ile durulayın.
- Yıkadığınız deniz ürünlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
- Tavuk veya sebze suyunu tencereye alarak kısık ateşte pişirin.
- Geniş tabanlı bir tavaya zeytinyağını alarak kızdırın. İçine soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurun.
- Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra tavanın içine alın ve üzerine doğranmış domatesleri ilave edin.
- Safran ve kırmızı şarabı ekledikten sonra yüksek ateşte çektirin.
- Sıcak sebze suyunun yarısını pirinçlerin üzerine ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyerek kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
- Farklı bir tavanın içerisinde zeytinyağını kızdırın. Sırasıyla tüm deniz ürünlerini ekleyerek yüksek ateşte tek tek soteleyin.
- Deniz ürünlerini pilav tenceresine alın. Üzerine kalan sebze suyu ve bezelyeleri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.
- Deniz mahsullü paellayı, ince kıyılmış maydanoz ve nane yapraklarıyla servis edin.
BUNLARI DA OKUYUN
- Bade İşçil'den telefon itirafı! 'Korkacak bir insan değilim'
- Aleyna Tilki'yi sevmediği söylenmişti! Hadise'den olay paylaşım
- İnci Taneleri'nde tehlikeli takas! Aracın içinden sağ çıkabilecekler mi?
- Doğuma günler kaldı! Cansel Elçin hamile eşine övgü yağdırdı
- Esra Erol'da gergin anlar: Bulamıyorsan Müge Anlı'ya gidelim