YemekMasterChef Panna Cotta nasıl yapılır? Panna Cotta tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef Panna Cotta nasıl yapılır? Panna Cotta tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
MasterChef Panna Cotta nasıl yapılır? Panna Cotta tarifi, yapılışı, malzemeler

Tv8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de 28 Temmuz Perşembe günü yayınlanan bölümde Panna Cotta tarifi yapıldı. Ekran başında izleyen seyircilerde ise merak uyandıran Panna Cotta tarifi, internette oldukça fazla aratıldı. Peki, Panna Cotta nasıl yapılır? Enfes görüntüsü ve müthiş lezzetiyle Panna Cotta tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Sütlü tatlı sevenlerin tadına doyamayacağı Panna Cotta tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarif. Peki, Panna Cotta nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Panna Cotta tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PANNA COTTA TARİFİ

Panna Cotta malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı toz jelatin
  • Yarım çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı krema

PANNA COTTA YAPILIŞI

  • Bir bardakta sütün üzerine jelatini ekleyip karıştırın ve 2-3 dakika bekleyin.
  • Sos tenceresinin içerisine krema ve toz şekeri alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Küçük baloncuklar çıkmaya başlayınca jelatinli sütü yavaşça ekleyin.
  • Vanilya ilave edip karıştırın.
  • Karışımı suyla ıslatılmış kalıplara paylaştırın.
  • Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini örterek buzdolabına alın. En az 2-3 saat bekletin.
  • Tatlının kalıplardan rahat çıkması için, servisten önce içi sıcak su dolu bir kasenin içine yerleştirin.
  • Ters çevirip taze meyvelerle servis yapın.

PANNA COTTA YAPMANIN PÜF NOKTASI

  • Panna cotta soğuduktan sonra, tabaklara ters çevirerek de servis yapabilirsiniz.