YemekMasterchef patlıcan musakka tarifi! Patlıcan musakka nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik patlıcan musakka

Masterchef patlıcan musakka tarifi! Patlıcan musakka nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik patlıcan musakka

Paylaş
Masterchef patlıcan musakka tarifi! Patlıcan musakka nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik patlıcan musakka

MasterChef Türkiye yeni sezonun eleme oyununda yarışmacıların patlıcan musakka yapmaları talep edildi. Şeflerin tüm detaylarıyla anlattığı patlıcan musakkayı yapmak ise son derece kolay. İşte evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen lezzetli patlıcan musakka tarifi...

Patlıcan musakka, Türk mutfağının leziz tatları arasında yer alıyor. Bu yemeği yapmak ise son derece kolay. Peki, patlıcan musakka nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik patlıcan musakka tarifi...

Haberin Devamı

PATLICAN MUSAKKA TARİFİ

Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 500 gram kıyma (tercihen dana veya kuzu)
  • 1 adet büyük soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı su
  • 1/2 çay bardağı ince doğranmış maydanoz (isteğe bağlı)

Masterchef patlıcan musakka tarifi Patlıcan musakka nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir Kolay ve pratik patlıcan musakka

Sos İçin:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un

PATLICAN MUSAKKA NASIL YAPILIR?

  • Patlıcanları Hazırlayın:
  • Patlıcanları yıkayıp, kabuklarını soyun (isteğe bağlı olarak sadece kabuklarını çizgili soyabilirsiniz).
  • Patlıcanları yuvarlak dilimlere kesin ve tuzlu su içinde 15-20 dakika bekletin (acılığını almak için).
  • Daha sonra suyunu süzün ve kağıt havluyla kurulayın.
  • Patlıcan dilimlerini kızgın zeytinyağında veya fırında (200°C’de 15-20 dakika kadar) kızartın.

Masterchef patlıcan musakka tarifi Patlıcan musakka nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir Kolay ve pratik patlıcan musakka

Kıymalı Harcı Hazırlayın:

  • Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
  • Soğanlar yumuşayınca kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Kıyma iyice kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve kekikleri de ekleyin. Karıştırın ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra, isterseniz ince doğranmış maydanozu ekleyin ve karıştırın.
  • Fırın kabını hafifçe yağlayın.
  • Önce bir kat patlıcan dilimlerini dizin.
  • Üzerine kıymalı harcı eşit şekilde yayın.
  • Üzerine tekrar patlıcan dilimlerini dizin.
  • Tüm malzemeler bitene kadar bu katları oluşturun.
  • Yoğurdu bir kaba alın, içine yumurtayı ve unu ekleyin. Karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
    Sosu, patlıcanların üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30-40 dakika pişirin. Üstü iyice kızarınca fırından alın.
  • Fırından çıkan musakkanın biraz dinlenmesini bekleyin. Sıcak servis yapın.