MasterChef pırtımpırt yemeği nasıl yapılır? Pırtımpırt yemeği tarifi, yapılışı, malzemeler
TV8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de geçen akşam yarışmacılar pırtımpırt yemeği tarifi yaptı. Ekranşarın başında izleyen seyirciler ise interbette pırtımpırt yemeği tarifi araştırıyor. Peki, pırtımpırt yemeği nasıl yapılır? İçerisinde birçok sebze, kurubakliyat ve et bulunan pırtımpırt yemeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
12 Eylül 2022 , Pazartesi 11:21
Yöresel lezzetlerden birisi olan pırtımpırt yemeği, bir diğer adıyla kimtimburt adıyla biliniyor. Peki, pırtımpırt yemeği nasıl yapılır? İşte, pırtımpırt yemeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
PIRTIMPIRT YEMEĞİ TARİFİ
Pırtımpırt yemeği malzemeler
- 300 gram kuzu kuşbaşı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı nohut
- Yarım su bardağı buğday
- 200 gram taze asma yaprağı
- Tuz
Servis için:
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
PIRTIMPIRT YEMEĞİ YAPILIŞI
- Nohut ve buğdayı bir önceki akşamdan ıslatın.
- Tereyağını tencerede eritin.
- İçine eti ilave edip suyunu çekene kadar soteleyin.
- Bu esnada kuru soğanı yemeklik doğrayın ve etlere ilave edip onları da suyunu çekene kadar kavurun.
- Buğday ve nohutları da ilave edin.
- Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin.
- Tuzu da ekleyip malzemeler yumuşayana kadar pişirin.
- Nohut ve buğdayların pişmesine yakın asma yapraklarını da tencereye ekleyin.
- 5-10 dakika daha pişirdiğiniz yemeği ocaktan alın.
- Servisi için tereyağını kızdırıp içine pul biberi ekleyin ve hafifçe yakın.
- Yemeği kaselere bölüştürdükten sonra üzerine biberli tereyağı gezdirip servis edin.