Masterchef şeftali kebabı tarifi! Şeftali kebabı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik şeftali kebabı tarifi
MasterChef Türkiye yeni sezonun takım oyununda Ada yemeklerinin yapılması istendi. Şeflerin tüm detaylarıyla anlattığı şeftali kebabını yapmak ise son derece kolay. İşte evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen lezzetli Kıbrıs yemeği şeftali kebabı tarifi!
Evde şeftali kebabı yapmak isteyenler için pek çok basit tarif bulunuyor. Peki, şeftali kebabı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şeftali kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası, gerekli malzemeler...
ŞEFTALİ KEBABI TARİFİ
- Malzemeler:
- 4 adet taze şeftali (kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş)
- 500 gram kuzu eti (tercihen kuzu kol veya but, kuşbaşı doğranmış)
- 2 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik (veya 1 çay kaşığı taze kekik, doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 limon suyu
ŞEFTALİ KEBABI NASIL YAPILIR?
Kuzu etlerini büyük bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon, kekik ve pul biberi ekleyin. İyice karıştırın ve etleri buzdolabında en az 1 saat, tercihen gece boyunca marine edin.
Şeftalileri yıkayıp, kabuklarını soyun ve dilimleyin. Şeftali dilimlerinin üzerine hafifçe tuz ve karabiber serpin.
Izgarayı veya mangalı ısıtın. Izgara telini yağlamak için bir fırça yardımıyla az miktarda zeytinyağı sürün.
Marine edilmiş kuzu etlerini şişe dizin. Aralarına şeftali dilimlerini yerleştirin. Alternatif olarak, etleri ve şeftalileri aralıklı olarak şişe geçirebilirsiniz.
Şişleri ızgaraya yerleştirin ve orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Etlerin ve şeftalilerin her iki tarafının da güzelce kızarmasına dikkat edin. Arada bir etleri çevirin ve şeftalilerin karamelleşmesine izin verin.
Şeftali kebabını sıcak olarak servis edin. Yanında pilav, yoğurt veya taze salata ile servis yapabilirsiniz. Üzerine limon suyu sıkmak, lezzetini artıracaktır.