YemekMasterchef taş kadayıf tarifi! Taş kadayıf nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik taş kadayıf
Masterchef taş kadayıf tarifi! Taş kadayıf nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Kolay ve pratik taş kadayıf
MasterChefTürkiye yeni turun son önlük etabında şefler tarafından taş kadayıf yapılması talep edildi. Şeflerin oldukça sevdiklerini söylediği taş kadayıfı yapmak ise son derece kolay. İşte evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen lezzetli taş kadayıf
03 Ağustos 2024 , Cumartesi 14:34
Evde taş kadayıf yapmak isteyenler için pek çok basit tarif bulunuyor. Peki, taş kadayıf nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız taş kadayıf tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası, gerekli malzemeler...
Haberin Devamı
TAŞ KADAYIF TARİFİ
Malzemeler:
- Kadayıf İçin:
- 500 gram taze kadayıf
- 100 gram tereyağı (eritilmiş)
- 1 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)
- Şerbet İçin:
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- Yarım limonun suyu
- Süsleme İçin:
- Ceviz içi (isteğe bağlı, fazla ceviz varsa kullanabilirsiniz)
- Kaymak (isteğe bağlı)
TAŞ KADAYIF NASIL YAPILIR?
- Şeker ve suyu bir tencereye koyun, kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve yaklaşık 10-15 dakika kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
- Şerbeti ocaktan alın ve soğuması için bir kenara bırakın.
- Taze kadayıfı geniş bir kaseye alın. Eğer kadayıf uzun tel tel ise, elinizle biraz daha ince olmasını sağlayın.
- Kadayıfın üzerine eritilmiş tereyağını dökün ve iyice karıştırarak her telin tereyağı ile kaplanmasını sağlayın.
- Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Kadayıfın yarısını tepsiye eşit şekilde yayın ve hafifçe bastırarak düzleştirin.
- Üzerine dövülmüş cevizleri serpin, ardından kalan kadayıfı cevizlerin üzerine dökün ve iyice bastırarak düzleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kadayıfın üstü iyice kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Fırından çıkan sıcak kadayıfın üzerine soğuyan şerbeti eşit şekilde dökün.
- Şerbetin kadayıfın her yerine nüfuz etmesi için bir süre bekletin.
- Şerbetin kadayıfa iyice çekmesi yaklaşık 1-2 saat sürebilir.
- Kadayıfın üzeri güzelce kızardıktan sonra fırından çıkarın.
- Taş kadayıfı dilimleyin ve üzerine isteğe bağlı olarak ceviz içi serpiştirin.
- Yanında kaymak ile servis yapabilirsiniz.
BUNLARI DA OKUYUN
- Günlerce otopsisi yapılamamıştı! Ahu Tuğba'nın ölüm nedenini kızı açıkladı
- Günlerdir aranıyordu! Ortaya çıkan oyuncudan yürek yakan itiraflar
- Wanda Nara sessizliğini bozdu! Bir isteği var
- Hülya Koçyiğit'in torunlarından Selim Soydan'a kutlama mesajı!
- Engin Altan Düzyatan ve Neslişah Alkoçlar'ın kuzey ışıkları altında muhteşem tatili!