YemekMasterChef tavuk döner tarifi! Tavuk döner nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

MasterChef tavuk döner tarifi! Tavuk döner nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

Paylaş
MasterChef tavuk döner tarifi! Tavuk döner nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

MasterChef'te şefler tarafından istenen tavuk döner tarifi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Şeflerin yarışmacılara dikkatle yapmaları gerektiğini söylediği tavuk döneri yapmanın birkaç püf noktası bulunuyor. İşte kolay ve pratik bir şekilde yapılabilen kılıç balığı tarifi...

Tavuk döner yalnızca birkaç püf noktaya dikkat ederek son derece kısa süre içinde hazırlanabilecek yemekler arasında bulunuyor. Pratik ve az bir malzemeyle kolayca hazırlanabilen tavuk döner nasıl yapılır? Lezzetli bir kılıç balığının püf noktaları nelerdir? İşte Masterchef tavuk döner tarifi hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

TAVUK DÖNER TARİFİ

Malzemeler
Tavuk için:

  • 500 g tavuk göğsü (veya tavuk butu, tercihe göre)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (veya 2 diş ezilmiş sarımsak)
  • Tuz ve karabiber (isteğe göre)

MasterChef tavuk döner tarifi Tavuk döner nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir

Servis için:

  • 4 adet lavaş veya pide
  • Domates (doğranmış)
  • Salatalık (doğranmış)
  • Marul yaprakları
  • Soğan (isteğe bağlı, ince doğranmış)
  • Yoğurt veya döner sos (isteğe bağlı)

MasterChef tavuk döner tarifi Tavuk döner nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir

TAVUK DÖNER NASIL YAPILIR?

 

  • Tavukları ince dilimler halinde kesin. Bir kasede zeytinyağını, yoğurdu, limon suyunu, toz biberi, kimyonu, sarımsak tozunu, tuz ve karabiberi karıştırın. Tavuk dilimlerini bu karışıma ekleyin ve iyice harmanlayın. Üzerini kapatıp en az 1 saat (tercihen bir gece) buzdolabında marine edin.
  • Marine edilmiş tavukları bir tavada orta ateşte pişirin. Tavuklar iyice pişene kadar (yaklaşık 10-15 dakika) soteleyin. Eğer isterseniz, tavukları fırında da pişirebilirsiniz; bu durumda 200°C’de 20-25 dakika pişirin.
  • Pişen tavukları ince dilimler halinde kesin. Eğer döner makinesi veya kebap şişi varsa, bu dilimleri şişe takarak ızgarada veya döner makinesinde kızartabilirsiniz.
  • Lavaş veya pide ekmeklerinin ortasına marul, domates, salatalık ve isteğe bağlı olarak soğan ekleyin. Üzerine tavuk dilimlerini yerleştirin. Dilerseniz yoğurt veya döner sos ekleyin.
  • Lavaşı veya pidenizi sararak sıcak servis yapın. Yanında patates kızartması veya pilav ile servis edebilirsiniz.