Mayasız ekmek nasıl yapılır? Tüm detaylarıyla mayasız ekmek tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
Evde yapılan ekmekler dışarıdan satın alınanlara göre daha lezzetli ve sağlıklı oluyor. Maya sevmeyenler ise mayasız ekmek nasıl yapılır merak ediyor. Evde kendi mayasız ekmeğinizi hazırlamak istiyorsanız bütün detaylarıyla mayasız ekmek tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
Kendi ekmeğini evde yapmak isteyenler için enfes mayasız ekmek tarifi hazırladık. Mayasız ekmek tarifi arıyor ya da mayasız ekmek nasıl yapılır merak edenler haberimize bir göz atın.
Mayasız ekmek tarifi
Mayasız ekmek malzemeleri
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- Susam
- Haşhaş tohumu
Mayasız ekmek yapılışı
Boş bir kabın içerisine ilk olarak 2 buçuk bardak unu ekleyin. Ardından süt, sıvıyağ, tuz, su ve kabartma tozunu ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın ve yoğurmaya başlayın. Daha sonra kalan yarım bardak unu da ilave edin ve tekrar yoğurun. Malzemeleri karıştırıp hamuru toparladıktan sonra, bir kenarda bekletin. Bu esnada 18-22 cm aralığında bir pişirme kalıbı kullanın. Kalıbı unlayıp yağladıktan sonra, hamuru kalıbın içerisine yerleştirin. Üst kısmını ve kenarları spatula ile düzeltin. Son olarak üzerine susam veya haşhaş tohumu serpiştirin. Hamuru, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dakika pişirin.
- Demir'in öfkesinin nedeni belli oldu! Sadakat'tan şoke eden teklif
- Uğur Akkuş’tan boşanacak olan Ebru Şallı’dan yeni açıklama!
- Wanda Nara'dan imalı sözler! 'Beni tanıyan sonsuza kadar seviyor, diğerleri kim olduğumu bilmeden konuşuyor'
- Doğumdan sonra 23 kilo vermişti! Zayıflama sırrını verdi
- Hakan Meriçliler: Gülse Birsel'e yapılan eleştiriler yersiz, bugün bir evim varsa onun sayesinde!