Mayasız ekmek nasıl yapılır? Tüm detaylarıyla mayasız ekmek tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
Evde yapılan ekmekler dışarıdan satın alınanlara göre daha lezzetli ve sağlıklı oluyor. Maya sevmeyenler ise mayasız ekmek nasıl yapılır merak ediyor. Evde kendi mayasız ekmeğinizi hazırlamak istiyorsanız bütün detaylarıyla mayasız ekmek tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...
Kendi ekmeğini evde yapmak isteyenler için enfes mayasız ekmek tarifi hazırladık. Mayasız ekmek tarifi arıyor ya da mayasız ekmek nasıl yapılır merak edenler haberimize bir göz atın.
Mayasız ekmek tarifi
Mayasız ekmek malzemeleri
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- Susam
- Haşhaş tohumu
Mayasız ekmek yapılışı
Boş bir kabın içerisine ilk olarak 2 buçuk bardak unu ekleyin. Ardından süt, sıvıyağ, tuz, su ve kabartma tozunu ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın ve yoğurmaya başlayın. Daha sonra kalan yarım bardak unu da ilave edin ve tekrar yoğurun. Malzemeleri karıştırıp hamuru toparladıktan sonra, bir kenarda bekletin. Bu esnada 18-22 cm aralığında bir pişirme kalıbı kullanın. Kalıbı unlayıp yağladıktan sonra, hamuru kalıbın içerisine yerleştirin. Üst kısmını ve kenarları spatula ile düzeltin. Son olarak üzerine susam veya haşhaş tohumu serpiştirin. Hamuru, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dakika pişirin.
- Masterchef'te Beyza'nın sağlık durumunu Somer şef açıkladı! Devam edecek mi?
- '15 evim gitti' diyen şarkıcı villasını da satıyor! Fiyat dudak uçuklattı
- Alperen Duymaz'a doğum günü sürprizi! 'Yiğit Kirazcı'nın gazabına uğradım'
- Eşi cezaevinde vefat etmişti! 'İnancımı kaybettim, dua etmiyorum'
- Dünyaca ünlü müzisyen yaşamını yitirdi! 'Onun gibi biri bir daha olmayacak'