YemekMayasız peynirli pişi nasıl yapılır? Mayasız peynirli pişi tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Mayasız peynirli pişi nasıl yapılır? Mayasız peynirli pişi tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Mayasız peynirli pişi nasıl yapılır? Mayasız peynirli pişi tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

7'den 70'e herkesin severek yiyeceği mayasız peynirli pişi tarifi, Hem kolayca yapılan hem de günün her saati yiyebileceğiniz müthiş bir tarif. Peki, mayasız peynirli pişi nasıl yapılır? Kahvaltı yapmayı sevmeyen çocuğunuzun bile yiyeceği ve tadına doyum olmayan mayasız peynirli pişi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Günün her saati yiyebileceğiniz mayasız peynirli pişi tarifi, özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi bir lezzet. Peki, mayasız peynirli pişi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız mayasız peynirli pişi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

MAYASIZ PEYNİRLİ PİŞİ TARİFİ

Mayasız peynirli pişi malzemeler

  • 1 çay bardağı süt (150 g)
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 125 gram beyaz peynir (yaklaşık 1,1-5 su bardağı)
  • 2 çay kaşığı tuz (arzuya göre)
  • 1 paket kabartma tozu (10 g)
  • 2 su bardağı un (250-260 g)
  • 1 su bardağı sıvı yağ

MAYASIZ PEYNİRLİ PİŞİ YAPILIŞI

  • Yumurta, süt ve sıvı yapı geniş bir kaseye alın.
  • Ufalamış veya rendelemiş olduğunuz beyaz peyniri üzerine ekleyin.
  • Unun bir kısmını, kabartma tozunu da üzerine ekleyin.
  • Tuzsuz peynir kullanacaksanız bu aşamada tuzunu da ekleyin.
  • Hamuru tahta bir kaşıkla karıştırın. Unun kalanını azar azar yedirerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru iki yağlı kağıt arasına alın ve merdaneyle incelterek açın.
  • İki parmak kalınlığında dikey kesip sonradan ortaya bölün ve el kadar çubuklar elde edin.
  • Yaklaşık 25-30 adet pişi elde etmiş olacaksınız.
  • Tavada veya bir sos tenceresinde iyice ısıttığınız sıvı yağın içerisinde pişileri kızartmaya başlayın. Kontrollü olarak pişirin.
  • Yaklaşık 30-40 saniyede renk alan pişileri ters çevirerek her iki tarafı da altın sarısı oluncaya dek kızartın.
  • Ardından sıcak sıcak servis edin.