Mayhoş tatlardan: Vişne reçeli tarifi
Kahvaltıların olmazsa olması olan reçeli bir de vişne reçeli tarifi ile deneyin. Sevdiklerinize hazırlamak için vişne reçeli tarifi arıyor ya da vişne reçeli nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Vişne reçeli yapılışı ve püf noktaları haberimizde.
Tadını çok seveceğiniz kendi ev yapımı vişne reçelinizi yapmaya ne dersiniz? Sevdiklerinize hazırlamak için vişne reçeli tarifi arıyor ya da vişne reçeli nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Vişne reçeli yapılışı ve püf noktaları haberimizde.
Vişne reçeli tarifi
Vişne reçeli malzemeleri
- 1 kg vişne
- 1 kilogram toz şeker
- Yarım limonun suyu
- 2 adet kuru karanfil
Vişne reçeli yapılışı
Vişneleri dilerseniz ayıklayabilir ya da çekirdekli bırakabilirsiniz. Vişnelerin yarısını tencereye alın ve şekerin yarısını üstüne dökün. Kalan vişneyi de şekerin üzerine koyun ve son olarak şekerin tamamını vişnelerin üstüne yayın. Tencerenin kapağını kapatın ve birkaç saat sulanması için bekletin. Eğer yeteri kadar sulanmadıysa biraz su ilavesi yapabilirsiniz. Vişneler suyunu saldığında ocağa alın. Aroma vermesi için karanfili tencereye ekleyerek kısık ateşte reçeli kaynatmaya başlayın. Reçel kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Kıvam aldıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Sıcak sıcak kavanozlara koyun.
- İmaj değiştiren Ezgi Mola'dan radikal karar!
- Kanserle mücadele eden Ankaralı Turgut entübe edildi
- İbrahim Tatlıses ameliyat sonrası sağlık durumunu açıkladı!
- Dilan Polat canlı yayın açtı, boğazındaki izler dikkat çekti! 'Geçen sene bugün tutuklanmıştık'
- Geri sayım başladı! Uzak Şehir'in toplu afişi yayınlandı