YemekMersin tantuni nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta 15 Kasım Mersin tantuni tarifi, yapılışı, malzemeler
Mersin tantuni nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta 15 Kasım Mersin tantuni tarifi, yapılışı, malzemeler
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler Mersin Tantuni tarifi yapıyor. Ekran başında izleyenler ise internette Mersin tantuni tarifi araştırıyor. Orijinal tarifi ile yapıldığında Mersin tantuni tarifine doyum olmuyor. Peki, Mersin tantuni nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Mersin tantuni tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Enfes görüntüsü ve şahane lezzetiyle hafızalara kazınan Mersin tantuni tarifi, evde yapılması kolay şahane bir tarif. Peki, Mersin tantuni nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği Mersin tantuni tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
MERSİN TANTUNİ TARİFİ
Mersin tantuni malzemeler
- 1 kg tantunilik kesilmiş biftek (Çok küçük doğranacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kg soğan
- 1’er çay kaşığı yenibahar, kimyon, pul biber, karabiber
- Tuz
- 1 demet maydanoz
Servis önerisi
- Lavaş veya minyatür ekmek arasında servis yapabilirsiniz.
MERSİN TANTUNİ YAPILIŞI
- Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.
- Sacı ocağın üzerinde kızdırıp çok az sıvıyağ ile yağlayın. Eti sacın bir köşesine alın. Tahta spatula ile azar azar ortaya çekip kavurun.
- Üzerine çok az sıvıyağ gezdirin. Kırmızı toz biber ve tuz serpip karıştırın.
- Garnitür için, maydanozu temizleyip kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın. Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın. Soğana sumak ilave edip bir kapta karıştırın.
- Eti lavaşın üzerine şerit şeklinde yerleştirin. Garnitür malzemelerini etin kenarına yerleştirip sıkıca dürüm yapın.