YemekMişöriz nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta mişöriz tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası

Mişöriz nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta mişöriz tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası

Paylaş
Mişöriz nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta mişöriz tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün mişöriz tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise mişöriz tarifi araştırıyor. Peki, mişöriz nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız mişöriz tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Balkan mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi olan mişöriz tarifi, tavuk ve pilavdan yapılan enfes bir lezzet. Peki, mişöriz nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız mişöriz tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

MİŞÖRİZ TARİFİ

Mişöriz malzemeler

  • 700 gram tavuk baget ya da but
  • 3 su bardağı pirinç
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 100 gram tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

MİŞÖRİZ YAPILIŞI

  • Tavukları düdüklü tencereye alıp üzerine 8 su bardağı su ekleyin.
  • Kapağını kapattığınız tavukları haşlanmaya bırakın.
  • Tavuklar haşlanırken soğanı yemeklik doğrayın.
  • Tereyağını bir tencerede ısıtıp soğanları yağda kavurun.
  • Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Pirinçleri yıkayıp süzün ve tenceredeki soğanlara ilave edin ve 5 dakika daha kavurun.
  • Pirinçleri bir fırın kabına aktarın.
  • Tavuğun haşlama suyunu süzüp pirinçlerin üzerine ekleyin.
  • Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verdiğiniz pilavı 10 dakika kadar fırınlayın.
  • Ardından tavukları da pirinçlerin üzerine dizip tepsiyi yeniden fırına verin.
  • Sıcaklığı 200 dereceye çıkarıp 20 dakika daha pişirin.
  • Tavuklar iyice kızaracak ancak pilav hafif sulu kalacak şekilde olmalı. Bu nedenle pilav suyunu tamamen çekerse fırından almadan önce üzerine 1 kepçe kadar daha tavuk suyu gezdirebilirsiniz.
  • Üzerine bir tepsi kapattığınız pilavı 10 dakika dinlendirip demlendirin.
  • Ardından sıcak servis yapın.