YemekMükemmel levrek buğulama yapmanın püf noktaları...

Mükemmel levrek buğulama yapmanın püf noktaları...

Paylaş
Mükemmel levrek buğulama yapmanın püf noktaları...

Levrek balığını seviyorsanız, buğulama hali ile etinin nasıl daha da lezzetli olduğunu biliyorsunuzdur. İşte biz de sizin için bu tarifimizde mükemmel bir levrek buğulama yapılışını anlatacağız, aynı zamanda yanına sunum sırasında çok yakışacak özel bir ekmek üstü lezzet ekleyeceğiz. Memet Özer ile Mutfakta programından hatırlayacağınız Memet Özer, Posta.com.tr okuyucuları için mükemmel levrek buğulamanın sırlarını anlattı. İşte lezzetli levrek buğulama tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...

Levrek balığını seviyorsanız, buğulama hali ile etinin nasıl daha da lezzetli olduğunu biliyorsunuzdur. İşte biz de sizin için bu tarifimizde hem mükemmel bir levrek buğulama tarifi vereceğiz, aynı zamanda yanına sunum sırasında çok yakışacak özel ekmek üstü lezzet ekleyeceğiz. İşte lezzetli levrek buğulama tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...

Haberin Devamı

Memet Özer ile Mutfakta programından hatırlayacağınız Memet Özer, Posta.com.tr okuyucuları için mükemmel levrek buğulamanın sırlarını ve sofrada levrek ile çok yakışacak roka ve maydanız püreli kızarmış ekmek dilimleri tarifi veriyor. Hazırsanız başlıyoruz!

LEVREK BUĞULAMA İÇİN MALZEMELER

  • 4 adet orta boy levrek (balıkçınızdan fileto haline getirmesini, kemikleri ve kafasını ayrıca paketlemesini rica edin)
  • 1/2 adet havuç
  • 2 adet kereviz sapı
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 adet olgun domates
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 bardak balık suyu (yetmezse biraz daha ilave edebilirsiniz.)
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • 1 kaşık tereyağı
  • Tuz karabiber
  • 1-2 su bardağı kadar zenginleştirilmiş balık suyu

Malzemelerin sonunda yer alan zenginleştirilmiş balık suyunun nasıl yapıldığını bilmiyorsanız, özel tarifimize göz atın: